10 αλήθειες που δεν ήξερες για τον ανανά!

0
950

Το τροπικό αυτό φρούτο το ανακάλυψαν Ευρωπαίοι εξερευνητές στην Αμερική και το ανανά, που σημαίνει κουκουνάρι ακριβώς γιατί μοιάζει με κουκουνάρι. Σήμερα είναι παγκοσμίως διαδεδομένος και ακούμε συνεχώς για τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Ας μάθουμε λοιπόν 10 ακόμα αλήθειες για αυτό το γευστικό τροπικό φρούτο:

1) Ένα φλιτζάνι γεμάτο κομματάκια ανανά ισοδυναμεί με 80 θερμίδες και 15 γραμμάρια ζάχαρη. Με άλλα λόγια είναι μεν ένα δροσιστικό και υγιεινό σνακ αλλά, όπως πάντα, μην το παρακάνουμε κιόλας!

2) Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη , ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη χώνεψη των τροφών. Τη συγκεκριμένη ουσία την βρίσκουμε μόνο στον φρέσκο ανανά!

3) Ο ανανάς δεν μειώνει το ήδη υπάρχον λίπος, όπως έχει κατά καιρούς ακουστεί, αλλά εμποδίζει την εμφάνισή του. Επίσης είναι πολύ καλό διουρητικό.

4) Θεωρείται ότι διαλύει τους θρόμβους και προστατεύει το κάρδιο-κυκλοφορικό σύστημα.

5) Ο ανανάς βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Ένα φλιτζάνι φρέσκου ανανά περιέχει 70 mg βιταμίνης C και 95 mg βιταμίνης Α . Οι ενώσεις αυτές προστατεύουν τα υγιή κύτταρα.

Avocado: Εξωτικό, ευεργετικό και γευστικό

6) Περιέχει μαγγάνιο το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών και των συνδετικών ιστών.

7) Ο ανανάς ενισχύει τα ούλα και βοηθά τα δόντια σας να είναι ισχυρά.

8) Κάνει πολύ καλό στην όραση. Περιέχει β- καροτίνη και έτσι μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ώχρας κηλίδας κατά 35%.

9) Καταπολεμήστε τον ιο της γρίπης και ξεπεράστε τον βήχα που οφείλεται σε κρυολόγημα με ανανά. Η περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C είναι πάρα πολύ υψηλή.

10) ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υπερβολική κατανάλωση  ανανά θα πρέπει όμως να αποφευχθεί, διότι ο ανανάς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα οξέως το οποίο σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό λίθων των νεφρών. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα του σε ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής και πρέπει να δίνετε προσοχή από τους διαβητικούς.

Δείτε επίσης 2 τρόπους για να καθαρίσετε τον ανανά:

7 υπερ-τροφές για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας!