Skip to main content

Η ψυχολογία του άνδρα αλλάζει πολύ όταν παρέμβει και διορθώσει το τμήμα εκείνο του σώματός του που τον ενοχλεί. Αλλάζει προς το καλύτερο διότι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του και αισθάνεται πιο επικοινωνιακός, πιο αρεστός στο άλλο φύλο, καθώς επίσης και στο χώρο της εργασίας του, συνεργάζεται καλύτερα… χαμογελώντας.Τα μόνα καλλυντικά που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες την προηγούμενη δεκαετία ήταν μια κολόνια, ένα after shave και μια κρέμα για το ξύρισμα.

Σήμερα έχουν αλλάξει οι συνήθειες. Η εξωτερική εμφάνιση υπερίσχυσε άλλων αρετών και έγινε ευκολότερο να αναμορφώνει κανείς την εξωτερική του εμφάνιση απευθυνόμενος σε ειδικούς γιατρούς και να χρησιμοποιεί πληθώρα καλλυντικών.

Τους άνδρες σήμερα τους απασχολεί πολύ η εξωτερική εμφάνιση και τι μπορούν να βελτιώσουν. Γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι άνδρες απευθύνονται σε ειδικούς γιατρούς και οδοντιάτρους για παρεμβάσεις αναβάθμισης των δοντιών τους.

Στην αρχή «ντρέπονται» να επικοινωνήσουν την αισθητική τους ανάγκη και αφού ενημερωθούν για το θεραπευτικό σχέδιο τότε με ένα πολύ διακριτικό τρόπο θα τοποθετηθούν για το εάν έχουν δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα στραβά δόντια τους, τα σκουρόχρωμα ή τα αραιά, τα σπασμένα, ή με άσχημη σύγκλειση και ούτω καθεξής.

Έχεις κίτρινα δόντια; Δες 3 αιτίες που ευθύνονται για το πρόβλημα σου!

Σήμερα η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης σε συνδυασμό με ταλαντούχους οδοντιάτρους με όραμα στην αισθητική οδοντιατρική, έχει την δυνατότητα να αναβαθμίσει τα δόντια και το χαμόγελο ενός άνδρα και να τον κάνει να αισθανθεί ευτυχισμένος.

Μπορούν να γίνουν αισθητικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις με όψεις ρητίνης σε 2 ώρες με ανώδυνες τεχνικές, χωρίς αναισθησία και με μόνιμο αποτέλεσμα, αναβαθμίζοντας αραιά δόντια σε σμιχτά, στραβά σε ίσια, μικρά σε μεγαλύτερα, σπασμένα και φθαρμένα σε φυσικά, σκουρόχρωμα σε λευκά, παρεμβαίνοντας και διορθώνοντας πολλές φορές και προβλήματα σύγκλεισης με μικρές χασμοδοντίες ή διόρθωση της σχέσης του προγναθισμού της επάνω με την κάτω γνάθο, αλλάζοντας το προφίλ του στόματος σε σχέση με την γραμμή της μύτης και του πηγουνιού.

Επίσης, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις με εμφυτεύματα σε άνδρες, που λόγω περιοδοντικών προβλημάτων ή λόγω ατυχήματος έχασαν τα δόντια τους .

Δόθηκε η δυνατότητα με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να αλλάξει όχι μόνον η μάσηση στους άνδρες που μπορεί να εξυπηρετούντο με οδοντοστοιχίες και κινητά μηχανήματα, αλλά και η εμφάνιση του στόματος και δοντιών αναδεικνύοντας δόντια φυσικά που στηρίζονται ακίνητα μέσα στο στόμα με άριστη αισθητική και ταυτόχρονα άριστη μάσηση.

Η αναβάθμιση σε ένα τέτοιο επί το λευκότερο χαμόγελο και δόντια σε σωστή σύγκλειση και αισθητική αλλάζουν την εικόνα του ανδρός σε ένα άνδρα δεκαετίας τουλάχιστον νεότερο.

Οι άνδρες αδυνατούν λόγω της φύσης τους να χρησιμοποιήσουν make up και μακιγιάζ προσώπου και η μοναδική αναβάθμιση με απόλυτα φυσικό τρόπο είναι η αλλαγή της αισθητικής των δοντιών τους. «Εκεί είναι ένα μόνιμο μακιγιάζ στο στόμα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν κραγιόν.»

Εναλλακτικές λύσεις για «άτολμους» που θέλουν να βεβαιωθούν για την μονιμότητα του λευκού χαμόγελου είναι οι λευκάνσεις.

Οι λευκάνσεις με Laser σε συνδυασμό με τα γνωστά «μασελάκια για το σπίτι», δίνουν την δυνατότητα να αναβαθμίσει κανείς σε 20’ λεπτά το χαμόγελό του επί το λευκότερο.

Οι λευκάνσεις είναι μια αισθητική παρέμβαση που εγώ τις ονομάζω οδοντιατρικό καλλυντικό. Γιατί θα έχει ένα αποτέλεσμα που διαφοροποιείται στην λευκότητα από άτομο σε άτομο λόγω του διαφορετικού DNA σε επίπεδο χρώματος, και το αποτέλεσμα της λευκότητας είναι παροδικό. Γιατί μετά από κάποιους μήνες τα δόντια έχουν την τάση χρωματικά να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα. Είναι ιδιαίτερης θεαματικότητας σε αποτέλεσμα οι λευκάνσεις σε καπνιστές. Αλλά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα του να χάσουν γρήγορα την λευκότητά τους είναι σε άμεση σχέση με το τσιγάρο και τις χρωστικές που εναποτίθενται στην αδαμαντίνη.

Γι’ αυτό συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι οι κατηγορίες που έχουν σίγουρα μεγάλη διαφορά στο χρώμα με τις λευκάνσεις είναι οι καπνιστές, αυτοί που έχουν συνήθεια τον καφέ σε ποσότητα, το τσάι και γενικότερα σε διατροφικές συνήθειες με χρωστικές όπως π.χ. κρασί, παντζάρια κ.λ.π. Αλλά είναι και οι ίδιες κατηγορίες που πολύ γρήγορα τα δόντια θα χάσουν την λάμψη τους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δοντιών μπορούν να έχουν ένα αποτέλεσμα μικρότερης διαφοράς 2 – 3  τόνους. Ενώ στην πρώτη περίπτωση έχουμε διαφορά μέχρι και 7 – 8 τόνους.

Οι λευκάνσεις είναι λοιπόν μια λύση λοιπόν για να «πειραματισθεί» κάποιος εάν θα του άρεσε να αποκτήσει ένα λευκό χαμόγελο και έτσι να αποφασίσει πιο συνειδητά να προβεί σε μόνιμες πλέον εργασίες.

Πέτρα στα δόντια: Πως να απαλλαγείς μια για πάντα χωρίς οδοντίατρο!

Πηγή