Skip to main content

Από το φημισμένο σνακ των Αμερικανών, το φυστικοβούτυρο, πήγαμε στο βούτυρο αμυγδάλου (almond butter) που όπως φαίνεται μπήκε δυναμικά στο διατροφολόγο μας και ήρθε για να μείνει χωρίς καμία αμφιβολία, αφού είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, το οποίο συμβάλλει στη καλή υγεία του οργανισμού διατηρώντας φυσιολογικά τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

 

Είσαι στη γράμμωση; 5 light συνταγές με βάση τα θαλασσινά για καλοκαιρινή απόλαυση χωρίς ενοχές!

Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, αμινοξέα, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο, εμπεριέχοντας υψηλές περιεκτικότητες μονοακόρεστων λιπαρών, κάνοντας το μια απόλυτα υγιεινή, γευστική και θρεπτική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Χάρη στα πολλά θρεπτικά συστατικά του, βοηθάει σημαντικά στην υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καταπολεμώντας το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, δυναμώνοντας τα κόκκαλα του οργανισμού και διατηρώντας υγιή και λαμπερή την επιδερμίδα.

Επίσης πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθάει σημαντικά στην απώλεια βάρους κυρίως από την περιοχή της μέσης και είναι μια ιδανική επιλογή των αθλητών, αφού προσφέρουν ενέργεια χωρίς τις περιττές θερμίδες των άχρηστων λιπαρών.

Φτιάξε μόνος σου στο σπίτι βούτυρο αμυγδάλου εύκολα και γρήγορα, για να αντικαταστήσεις το κανονικό βούτυρο το οποίο είναι γεμάτο με τρανς λιπαρά που επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

 Χρησιμοποίησε βούτυρο αμυγδάλου σε μια φρυγανιά με μέλι και θα έχεις ένα απόλυτα γευστικό θρεπτικό και υγιεινό πρωινό χωρίς ενοχές!

Το μόνο που θα χρειαστείς για να φτιάξεις βούτυρο αμυγδάλου είναι λίγα άψητα και χωρίς αλάτι αμύγδαλα, εξαρτάται από σένα το τι ποσότητα θέλεις να φτιάξεις!

Άπλωσε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι με λαμαρίνα και βάλτα στο φούρνο για λίγο μέχρι να ψηθούν ελάχιστα για να δώσεις έξτρα γεύση στο βούτυρο σου. Φρόντισε όμως να μην τα καβουρδίσεις πολύ!

Στη συνέχεια βγάλτα από τον φούρνο και άφησε τα για λίγο έξω να κρυώσουν.

 Μόλις κρυώσουν, ρίξε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να απελευθερώσουν τα φυσικά τους έλαια και να γίνουν πολτός.

Μόλις τα αμύγδαλα αποκτήσουν κρεμώδη υφή, το βούτυρο σου είναι έτοιμο!

Άσε το βούτυρο 2 ώρες να ξεκουραστεί και στη συνέχεια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε θελήσεις. Ταιριάζει ιδανικά με φρούτα και μέλι σε ψωμί του τοστ.

 

Καλή όρεξη!

 

Καλοκαιρινή συνταγή που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου: Σουβλάκια σολομού με πέστο βασιλικού!