Skip to main content

Δεν έχεις καθόλου χρόνο για μαγειρέματα, θέλεις να φας κάτι νόστιμο, εύκολο και κυρίως που να ετοιμάζεται σε 15 μόλις λεπτά; Ε, φτιάξε μια μακαρονάδα ελληνική και εύκολη με ελαιόλαδο, καυτερή πιπεριά, ελιές και σκόρδο!

Υλικά:

4 σκελίδες σκόρδο

6 κουτ. ελαιόλαδο

λίγο μπουκοβο, εξαρτάται πόσο καφτερό το θέλετε.

μερικές ελιές χωρίς κουκουτσι κομμένες

σπαγγέτι

αλάτι

πιπέρι

Γρήγορο, θρεπτικό και πεντανόστιμο: Ριζότο μανιταριών με τυρί κρέμα!

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε το σκόρδο και τις ελιές σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι με το σκόρδο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από λίγο, προσθέτουμε και το καυτερό πιπέρι, τις κομμένες ελιές και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο το σκόρδο, αλλά να μην καεί.

Αναμιγνύουμε το στραγγισμένο σπαγγέτι με το λάδι/σκόρδο/πιπέρι/ελιές και σερβίρουμε  τρίβοντας από πάνω παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σπαγγέτι, αφού το στραγγίσετε, διότι δίνει μια φρέσκια γεύση και παίρνει τη μυρωδιά του σκόρδου.

Σωστός ψήστης – σωστός άντρας: Ο απόλυτος οδηγός ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου