Λευκάδα η αυθεντική: 10 μοναδικές εμπειρίες που χαρίζει το νησί του Ιονίου (μέρος 1ο)

0
1158

Όπως κάθε νησί έχει την ταυτότητα του έτσι και αυτό εδώ το νησί στο οποίο θα κάνω ένα εκτενές αφιέρωμα έχει τα δικά του μυστικά, τα δικά του χρώματα αλλά και τις δικές του γεύσεις.

H Λέυκάδα λοιπόν παραμένει στην καρδιά του επισκέπτη κάθε ηλικίας και κάθε κουλτούρας γιατί έχει πλήθος πραγμάτων που μπορεί να κάνει και να δει κανείς όταν θα βρεθεί σε αυτό το υπέροχο νησί.

Kύθηρα! Ένας μέρος γεμάτο ομορφιές και έρωτα!

Αγαπημένες παραλίες στα δυτικά

Σίγουρα ένα ηλιοβασίλεμα μπορεί να το θαυμάσει κανείς καλύτερα από τη δυτική πλευρά ενός νησιού πόσο μάλλον όταν σε αυτό το κομμάτι βρίσκονται πολλές από τις ωραιότερες παραλίες του  που δελεάζουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Κάποιες απ΄ τις αγαπημένες μου που συνάμα είναι και οι διασημότερες είναι το Πόρτο Κατσίκι, τα Πευκούλια αλλά και το Κάθισμα που μπορεί κανείς εκεί να βρει πολλά beach bar μιας που είναι από τα πιο κοσμικά σημεία του νησιού αλλά και η Μεγάλη Πέτρα και το Αγιάλι.Τέλος πρέπει να επισκεφτεί κανείς τους Εγκρεμνούς περνώντας όμως απο 100 με 350 σκαλοπάτια για να φτάσει ως εκεί μιας και μεγάλοι γκρεμοί καλύπτουν το σημείο.

Μύθοι και θρύλοι στο ακρωτήρι του Λευκάτα

Χάρη σε αυτό το μέρος οφείλει την ονομασία του ολόκληρο το νησί. Πελώριοι λευκοί βράχοι καλύπτουν το μέρος αυτό. Ωστόσο αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος είναι ο θρύλος ότι έπεφταν οι ερωτευμένοι εκεί με πρώτη διδάξασα την ποιήτρια Σαπφώ που χάρη στον έρωτα της για τον Φάωνα σκοτώθηκε στο σημείο αυτό. Ο μύθος επίσης λέει ότι στην αρχαιότητα ρίχνονταν εκεί εγκληματίες για εξαγνισμό αλλά γίνονταν και ανθρωποθυσίες.

Η ιστορία της φιλαρμονικής

Η μουσική παράδοση που έχουν τα νησιά του Ιονίου γίνεται φανερή σε καθένα από αυτά ξεχωριστά. Ωστόσο όσον αφορά τη Λευκάδα για την όποια έχουμε το αφιέρωμα μας διαθέτει τη δεύτερη παλαιότερη φιλαρμονική, η οποία ιδρύθηκε το 1850. Παιάνισε για την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων το 1896. Ενώ, το 1983 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Σήμερα τα μέλη της υπερβαίνουν τα 1000 ενώ έχει περίπου 100 μαθητές.

Κρασί

Μιλώντας κανείς για κρασιά στη Λευκάδα καταλαβαίνει αμέσως πως αναφέρεται στις δύο μοναδικές ποικιλίες που καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί. Η πρώτη ποικιλία είναι το βερτζαμί που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ορεινών αμπελώνων του νησιού. Το κρασί αυτό είναι υψηλόβαθμο και έχει ένα έντονο κόκκινο χρώμα.Η δεύτερη ποικιλία του νησιού ονομάζεται βαρδέα.

Δυτικός μόλος

Εκεί μπορεί ο καθένας να απολαύσει το ούζο του και τον καφέ του στην όδό που έχει το όνομα του Άγγελου Σικελιανού. Χωρίς να παραλείψει να φωτογραφηθεί στο διάσημο γεφυράκι που όλοι οι επισκέπτες έχουν έστω και μία πολυπόθητη φωτογραφία.

Η Σύρος ένα μέρος με πολλά ιστορικά μνημεία!