Skip to main content

Αρχικά να ξεκινήσουμε με ένα βασικό μας “πιστεύω”: Δεν έχουμε μία σχέση για να μας φορτώνει με έξτρα άγχη, αλλά για να μας αποφορτίζει από τα ήδη υπάρχοντα. Σίγουρα πρόκειται για μία ανθρώπινη συναισθηματική ανταλλαγή που θέλει δουλειά για να λειτουργήσει. Στην πορεία της, σίγουρα θα εμφανιστούν μικροεπιπλοκές, αλλά δεν είναι ανάγκη να αναγάγουμε τα πάντα στην σφαίρα των “προβλημάτων” ή να γίνονται προκείμενες για λανθασμένα συμπεράσματα όπως ” έχω ερωτευτεί το λάθος άνθρωπο”. 

Άλλωστε, όπως έχεις ήδη καταλάβει, έχουμε την τάση να φτιάχνουμε την πραγματικότητα κατά το δοκούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν με τα δικά μας σχέδια. Το να τέμνονται οι επιθυμίες σας είναι σίγουρα θεμιτό, αλλά όχι και προϋπόθεση για να κρατήσει η σχέση σας. 

Γι’ αυτό μην αγχώνεσαι αν: 

1. Δεν έχει αλλάξει το relationship status του στο Facebook. 

 

2. Δεν (ξέρει να) κάνει ωραία δώρα. 

3. Πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να τα έχετε βρει. 

Λένε πως τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται ενώ είναι ακόμα τσακωμένοι. Ανοησίες, απερίγραπτες ανοησίες. Με το να κοιμηθείς έχεις την ευκαιρία, όταν ξυπνήσεις, να δεις την κατάσταση με νέα προοπτική και λιγότερα νεύρα. 

4. Είστε στον ίδιο χώρο και ασχολείστε με εντελώς διαφορετικά πράγματα  

Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε, δεν αναιρείται η ανάγκη για ατομικό χρόνο και χώρο. Οπότε, ναι, ακόμα κι αν κάθεστε στον ίδιο καναπέ, με ανοιχτά τα λαπ-τοπ, χωρίς να ανταλλάσσετε κουβέντα δεν χρειάζεται να την λοξοκοιτάς.

5. Δεν σας αρέσουν τα ίδιες ταινίες. 

Ή οι ίδιες σειρές. Ή η ίδια μουσική. Ναι οκ, μπορεί να είναι άτοπο να συζητήσετε για το επικό τέλος του Breaking Bad, να πάτε με την ίδια χαρά στο σινεμά για να δείτε το τελευταίο πόνημα του Nicholas Sparks ή να ανυπομονείτε και οι δύο για τους Black Keys (30/5, Terra Vibe), αλλά αυτό δεν μετριάζει την όρεξη σας να ανακαλύψετε καινούρια κοινά ενδιαφέροντα.