Home Women Πώς οι φεμινίστριες επηρέασαν τη βιομηχανία των sex toys θετικά;

Πώς οι φεμινίστριες επηρέασαν τη βιομηχανία των sex toys θετικά;

Όλα ξεκίνησαν με την αποστολή κάμποσων sex toys.

 

Ήταν μια ζεστή και υγρή αυγουστιάτικη μέρα του 2003 όταν η Jennifer Pritchett και ο τότε επιχειρηματικός της συνεργάτης ήταν λίγες μέρες μακριά από το άνοιγμα του πρώτου σεμιναρίου για το γυναικείο φύλο της Minneapolis, Smitten Kitten. Είχαν βάλει όλα τα χρήματά τους στην πρώτη αποστολή των προϊόντων τους, αλλά καθώς άνοιξαν με ενθουσιασμό τα κιβώτια των παιχνιδιών, γεμίζοντας φιστίκια που “πετούσαν” παντού, ξέρουν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα παιχνίδια βύθισαν μια λιπαρή ουσία. Έβγαινε από τα προϊόντα, έξω από τη συσκευασία των ανοιγμάτων, μέσα από τα φιστίκια συσκευασίας Styrofoam, αφήνοντας μεγάλα λιπαρά σημεία στο κουτί από χαρτόνι. Πού ήταν ήταν λάθος;

 

Ξέπλυναν τα παιχνίδια, τα στέγνωσαν και τα τοποθέτησαν σε πετσέτες στη μέση του καταστήματος για να δουν τι θα συμβεί. Μετά από ένα λεπτό, τα παιχνίδια ξανά άρχισαν να ιδρώνουν και ο αέρας γεμίζει με μια επιβλαβή οσμή που τους έδωσε πονοκέφαλο. Σε αυτό το σημείο πανικοβλήθηκαν. “Όλοι τα dildos και οι δονητές είχαν καταστραφεί”, θυμάται η Pritchett.

 

 

 

599d97921900002500dd5041.jpeg

 

Η Pritchett κάλεσε τον διανομέα τους και ο ίδιος τους είπε να μην ανησυχούν, ότι συνέβαινε συνέχεια. Τα αντικείμενα που κατά πάσα πιθανότητα λειτούργησαν στο φορτηγό, εξήγησε, λέγοντας: «Αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα παιχνίδια.» Η ίδια έστειλε τα προϊόντα πίσω. Τα καινούργια προϊόντα απεστάλησαν αμέσως και το κατάστημα άνοιξε όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά κάτι απλά δεν της “καθόταν” καλά.

 

Οι επιχειρηματικοί εταίροι φώναξαν τη Metis Black από την Tantus, μια εταιρεία γνωστή για την κατασκευή body-safe-sex-toys, και αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσαν τη λέξη “phthalates” (προφέρονται tha-lates).

 

Για χρόνια, οι έμποροι λιανικής πώλησης συνήθιζαν να αστειεύονται για το “μυστηριώδες καουτσούκ ζελέ” ότι πολλοί δονητές και δονητές έγιναν από – υλικά που συχνά μύριζαν περίεργα και είχε πέσει η αξία τους. Παρόλο που τα προϊόντα αυτά ήταν σχετικά φθηνά και επομένως πωλούσαν καλά, δεν υπήρχε πολύ μεγάλη πληροφόρηση για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή τους ή για τους δυνητικούς κινδύνους για την υγεία τους.

 

Όπως αποδείχθηκε, υπήρχαν λόγοι ανησυχίας. Το 2006, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Δανίας δημοσίευσε μια ερευνητική έκθεση που επιβεβαίωσε την υποψία πολλών ανθρώπων: ήταν πιθανό ότι η πλειοψηφία των sex toys που κυκλοφορούσαν στην Κίνα, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάστηκαν στην Κίνα, περιείχαν τοξικές χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φθαλικών ενώσεων οικογένεια βιομηχανικών χημικών ουσιών γνωστών ως πλαστικοποιητές που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα σκληρά πλαστικά μαλακά και εύκαμπτα. Οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται σε μια ποικιλία προϊόντων, από παιχνίδια για παιδιά έως κουρτίνες ντους σε ιατρικές συσκευές.

 

Το πρόβλημα με τις φθαλικές ενώσεις είναι ότι διασπώνται με την πάροδο του χρόνου και απελευθερώνουν επιβλαβή αέρια, τα οποία προκαλούν αποχρωματισμό των παιχνιδιών, κολλούν και έχουν δυσάρεστη γεύση και οσμή. και όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσουν αναπαραγωγικά ελαττώματα και ορμονικές διαταραχές, ειδικά σε βρέφη.

 

Το 2008 το Κογκρέσο ενέκρινε εθνική απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων (phthalates) στα παιδικά παιχνίδια.

 

Οι προσπάθειες του Smitten Kitten διπλασιάστηκαν από εκείνες άλλων προοδευτικών φεμινιστικών λιανοπωλητών όπως το Self Serve στο Albuquerque, το οποίο “λάνσαρε” το Μήνα Ευαισθητοποίησης Φθαλικού το 2008 (Phthalate Awareness Month 2008), για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα πλαστικά μαλακτικά. Το Self Serve είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που μεταξύ κι άλλων παρόμοιων επιχειρήσεων, προτιμά να εμπορεύεται μόνο σεξουαλικά παιχνίδια χωρίς φθαλικό και κατασκευασμένα από σιλικόνη, γυαλί, ξύλο και ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας πλατίνας, καθιστώντας ασφαλή για το σώμα και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητες μάρκας.

 

Ωστόσο, τα πρότυπα σχετικά με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και τις πρακτικές παρασκευής διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Η Metis Black από την Tantus εξήγησε τι σημαίνει βιωσιμότητα γι ‘αυτήν. “Δεσμευόμαστε να κατασκευάζουμε προϊόντα που είναι καλά για το σώμα και καλό για τη γη και αυτό σημαίνει ότι η ίδια η διαδικασία παραγωγής πρέπει να είναι πράσινη”. Η Tantus κατασκευάζει τα προϊόντα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιεί σιλικόνη ποιότητας πλατίνας στα σχέδιά της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης ορυκτά αλκοολούχα ποτά που έχουν εγκριθεί από την FDA για να καθαρίσουν τα μηχανήματά της σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να αφήσουν τοξικά κατάλοιπα στα μη τοξικά παιχνίδια. “Προσπαθούμε να είμαστε τόσο πράσινοι όσο μπορούμε, από την αρχή μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο Black.

Τα φεμινιστικά sex-toy μαγαζιά, όπως το Smitten Kitten, το Self Serve, το A Woman’s Touch και άλλα και οι κατασκευαστές των sex-toys όπως το Tantus, αποτέλεσαν καταλύτες αλλαγής στη βιομηχανία sex-παιχνιδιών. Έχουν βοηθήσει να καλλιεργήσουν μια τάξη καταναλωτών που περιμένει περισσότερα όχι μόνο από τις εμπειρίες τους στο λιανικό εμπόριο αλλά από τα προϊόντα που αγοράζουν. Όπως εξήγησε ο Pritchett, η επιχειρηματική αποστολή του Smitten Kitten είναι να «αποδείξει σε αυτόν τον κλάδο ότι η καλή επιχείρηση είναι καλή δουλειά» και ότι είναι δυνατόν να διαχειρίζεται μια ηθική εταιρεία και να πουλάει ποιοτικά παιχνίδια που δεν σπάνε την πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείτε.

Δείτε επίσης

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ