Skip to main content

Ας υποθέσουμε ότι σε ένα τραπέζι 6-max Texas Hold’em, ο αντίπαλος έκανε ένα raise preflop. Σε ορισμένα flops υπάρχει μια κατάσταση κατά την οποία με πιθανότητα κοντά στο 100% μπορούμε να πούμε ότι ο αντίπαλος έχει μόνο ζεύγη ή over cards, και όχι σετ ή συνδυασμούς υψηλότερους από αυτό. Η έννοια του drop range στο πόκερ μας επιτρέπει να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα. Η ιδέα είναι να προσδιορίσουμε το μέσο εύρος του αντιπάλου στο https://casinia-casino.gr , το οποίο ανήκει στο Casinia, και να παίξουμε εναντίον αυτού του συνόλου χεριών μέσω μπλόφας ή μέσω raise.

Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη ιδέα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Ανήκει στο προχωρημένο πόκερ και είναι σχεδόν άχρηστη στα μικρο-όρια. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το κασέ στο Texas Hold’em.

Η έννοια του καλυμμένου εύρους στο πόκερ

Οι ιδέες του περιορισμένου εύρους χρησιμοποιούνται στα θεμελιώδη έργα για το πόκερ της δεκαετίας 70-90 του ΧΧ αιώνα (Doyle Brunson ‘Super System’, Dan Harrington ‘Cache Games’, κ.λπ.). Οι συγγραφείς μιλούν για τη μείωση του αριθμού των πιθανών συνδυασμών του αντιπάλου κατά την περιγραφή συγκεκριμένων χεριών.

Ένα καλυμμένο εύρος στο πόκερ είναι ένας περιορισμός του ανώτερου ορίου της δύναμης του χεριού. Χονδρικά μιλώντας, «ο αντίπαλος έχει το πολύ αυτό» (ζεύγος, δυάρι, δύο ζεύγη). Μια άλλη παραλλαγή του ορισμού: ο αντίπαλος έχει μέσους συνδυασμούς στο φάσμα και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα επιτυχημένοι.

Για ένα ανώτατο όριο εύρους γίνεται λόγος όταν έχετε ιδέες για να νικήσετε τον αντίπαλό σας στο Casinia. Ως εκ τούτου, ο όρος δεν χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα ισχυρότερα εύρη στο αγαπημένο του χέρι. Για παράδειγμα, ο αντίπαλος έχει είτε μια ρακέτα είτε ένα φουλ. Το να μιλάτε για ένα rack ως την κορυφή του εύρους είναι ακατάλληλο, επειδή το κάτω μέρος είναι επίσης ισχυρό.

Πώς γίνεται ο περιορισμός των διαστημάτων; Μετά από οποιαδήποτε επένδυση σε μάρκες πριν από το flop, τα φάσματα των χεριών των ντίλερ συρρικνώνονται από 100% σε 5-30% (τα πιο συνηθισμένα όρια). Στο post-flop, η συμπίεση του εύρους εμφανίζεται περαιτέρω μέχρι το river. Αυτό επηρεάζεται από τους ακόλουθους παράγοντες:

– Το σετ χεριών του αντιπάλου, που έχει ήδη καθοριστεί προ του flop.

– Η δομή του ταμπλό.

– Το μέγεθος των πονταρισμάτων.

– Για το Turn και το River, οι ενέργειες του αντιπάλου στις προηγούμενες σειρές.

Τα απλούστερα παραδείγματα: όταν το board είναι unpaired, το καπάκι του φάσματος είναι το φλος. Εάν επιπλέον δεν υπάρχουν τρία φύλλα του ίδιου χρώματος στο ταμπλό, το «καπάκι» είναι η κέντα.

Όταν προσδιοριστεί το φάσμα «καπάκι» του αντιπάλου, εμφανίζονται οι ακόλουθοι τρόποι για να κερδίσετε το χέρι:

– Μπλοφάρετε τα μεσαία ζεύγη του.

– Ταξινομήστε πριν από το showdown με ένα χέρι που δεν είναι το καλύτερο.

– Ποντάρετε μεγάλα ποσά με σετ ή κέντα έναντι υψηλού ζεύγους.

– Κάντε μικρά πονταρίσματα με μεσαία χέρια.

Εάν το δικό σας εύρος απωλειών είναι προφανές, ο κύριος τρόπος δράσης στο Casinia είναι να παίξετε μέσω του τσεκ τόσο εντός όσο και εκτός θέσης.

Πώς να ενεργήσετε με ένα εύρος απωλειών

Είναι δυνατόν να εκμεταλλευτείτε μόνο τους τακτικούς αντιπάλους για τους οποίους έχουν συλλεχθεί στατιστικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει σε blinds Texas Hold’em $0,50/$100 ή περισσότερο. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη τζίρος στα μικρο-όρια. Δεν χρειάζεται να γλείφετε σκόπιμα έναν αδύναμο τακτικό αντίπαλο για να εκμεταλλευτείτε το φάσμα των απωλειών του. Το να βρίσκεις phish και να παίζεις εναντίον τους με τη δύναμη του χεριού σου θα σου αποφέρει χρήματα.

Αφού ανοίξετε το flop στο Casinia, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο αντίπαλός σας γνωρίζει αυτή την έννοια και τη χρησιμοποιεί όταν παίρνει αποφάσεις. Αφήστε να βρεθεί ένας τέτοιος αντίπαλος και είναι βέβαιο ότι είναι ικανός να μπλοφάρει πολύ για να βγάλει τα ζευγάρια από το χέρι. Οι ακόλουθες γραμμές είναι οι βέλτιστες:

– Ως παίκτης που κάνει raiser πριν από το flop χωρίς θέση: heck-call με χέρι ή Draw. Καλέστε δύο φορές, πάσο σε μια γραμμή με τρία στοιχήματα.

– Ως ντίλερ preflop με θέση. Με υψηλό ή δεύτερο ζεύγος, κρατήστε δύο πονταρίσματα οποιουδήποτε μεγέθους. Στο τρίτο, πάσο.

Τα παραπάνω ισχύουν για όρια μέχρι NL25 συμπεριλαμβανομένου. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να ενεργείτε μέσω check απέναντι σε οποιονδήποτε επιθετικό παίκτη. Σε τυχόν μονομαχίες μαζί του είναι δυνατόν να παίξετε μόνο ισότιμα – χωρίς να κερδίσετε, δίνοντας rake στην αίθουσα πόκερ.