Συμβουλές περιποίησης για άντρες: Πως να τριμάρεις τα φρύδια σου!

Γνωρίζουμε πως κανείς δεν είναι το αφεντικό της εικόνας σου. Έχεις την απαίτηση να φαίνεσαι και να μυρίζεις όπως εσύ θέλεις.. ωστόσο τα απεριποίητα φρύδια είναι μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια η οποία μπορεί να στιγματίσει την καλή σου εικόνα για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Ούτως ή άλλως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που συνήθως μετράει όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον. Έχεις δει ποτέ κάποιον γοητευτικό και κομψό άντρα με απεριποίητα φρύδια; Φυσικά και όχι! Διότι ξέρουν πως οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν την διαφορά στην εικόνα σου.

 

Υποφέρεις από ακμή στην πλάτη; Δες 3 αιτίες που ευθύνονται για το πρόβλημα σου!

Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα απεριποίητα και τα πυκνά φρύδια. Τα απεριποίητα φρύδια προεξέχουν στο μέτωπο σου ή τείνουν να ενώνονται μεταξύ τους και να σχηματίζουν ένα ενιαίο φρύδι. Αν έχεις κάτι τέτοιο, τότε εννοείται πως πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Από την άλλη μεριά όμως τα πυκνά φρύδια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αρκεί να τα κρατάς σε ένα σωστό και περιποιημένο σχήμα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα μικρύνεις, απλά πρέπει να φροντίζεις να τα τριμάρεις σωστά.

Άλλο το να τριμάρεις τα φρύδια σου και άλλο να τα βγάζεις από τη ρίζα. Είναι μια διαφορά που πρέπει να προσέξεις πολύ καλά. Το βγάλσιμο των φρυδιών από τη ρίζα μπορεί να καταστρέψει την αναγέννηση της τρίχας όπως συμβουλεύει η δερματολόγος από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia Dr. Lindsey Bordone. Συμβουλεύει να βγάζεις από τη ρίζα μόνο τις τρίχες εκείνες που δεν θα ήθελες να ξαναβγούν ποτέ. Δηλαδή στη μέση των φρυδιών (στην βάση της μύτης σου) και όσες προεξέχουν από το φυσιολογικό σχήμα.

Ωστόσο υπάρχουν φορές που μερικές τρίχες θα αναγεννηθούν με μια πιο ατίθαση φορά και μπορεί να προεξέχουν λίγο από το σχήμα σου. Τις τρίχες αυτές δεν χρειάζεται να τις τιμωρήσεις με το τσιμπιδάκι αλλά μπορείς να τις τριμάρεις με ένα ψαλιδάκι γιατί ο σκοπός τους είναι να γεμίζουν το φρύδι σου.

Τα φρύδια σου είναι παρόμοια με τις τρίχες που υπάρχουν στο υπόλοιπο σώμα σου. Σίγουρα μπορεί να γίνουν ατίθασες και να χρειαστούν τριμάρισμα, ωστόσο σταματούν να μεγαλώνουν μόλις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος και πέφτουν από μόνες τους. Μην ανησυχείς όμως γιατί ξαναμεγαλώνουν. Για να ξαναγεννηθεί μια τρίχα απαιτείται περίπου ένα διάστημα 4 με 6 εβδομάδων σε αντίθεση με τις τρίχες των μαλλιών που χρειάζονται χρόνια για να ξαναμεγαλώσουν.

Κατά έναν μέσο όρο, τα φρύδια μεγαλώνουν περίπου 1 χιλιοστό κάθε 6 μέρες. Σε μια φάση των 6 βδομάδων μια τρίχα ενός φρυδιού φτάνει περίπου τα 3/4 του ενός εκατοστού πριν σταματήσει να μεγαλώνει. Όμως δεν θα πέσει αμέσως, αλλά όταν τελικά πέσει, θα ξαναμεγαλώσει πολύ πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες τρίχες.

Ο πιο σωστός τρόπος για να τριμάρεις τα φρύδια σου

Όσον αφορά το τριμάρισμα, εξοπλίσου με ένα καλό ψαλιδάκι για μουστάκι και μια χτένα και χτένισε τις τρίχες των φρυδιών σου προς τα πάνω. Κάνε το μερικές φορές για να εντοπίσεις τις ατίθασες τρίχες και κούρεψε εκείνες που προεξέχουν. Χτένισε τα φρύδια σου στο κανονικό τους σχήμα και θα δείχνεις άψογος. Και όμως είναι τόσο απλό!

 

Τα αρωματισμένα λαδάκια για γένια είναι η νέα κολόνια των αντρών!