Για ποιο λόγο τα γένια μερικών αντρών έχουν διαφορετικό χρώμα από τα μαλλιά τους;

0
1544

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο τα γένια σου και τα μαλλιά σου μοιάζουν λες και ανήκουν σε δύο διαφορετικά άτομα; Όπως αποδεικνύεται οι ορμόνες σου είναι υπεύθυνες για τις διαφορετικές σου αποχρώσεις.

 

Οδηγός σωστής περιποίησης για τα μούσια σου!

Η υπερβολική ποσότητα διυδροτεστοστερόνης (DHT) συνδέεται με την ανδρογονική αλωπεκίαση, δηλαδή την φαλάκρα των ανδρών. Το πιο παράξενο όμως είναι πως η υπερβολική ποσότητα DHT, μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανάπτυξη των τριχών του προσώπου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή οι θύλακες των τριχών του προσώπου είναι πολύ πιο ενεργοί από τους θύλακες που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος του κεφαλιού και για το λόγο αυτό, γερνούν πολύ πιο γρήγορα. Επίσης αν υπάρχουν αυξημένες ανδρικές ορμόνες, μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του οργανισμού σου να παράγει την σκούρα μελανίνη των τριχών.

Έχεις καστανά μαλλιά αλλά πορτοκαλί γένια; Τότε το σώμα σου μπορεί να είναι γενετικά συνδεδεμένο να παράγει υψηλές ποσότητες φαιομελανίνης, μια μορφή μελανίνης που δίνει στις τρίχες του προσώπου σου μια «σκουριασμένη» απόχρωση. Μπορείς όμως πολύ εύκολα να τα βάψεις, να τα ξυρίσεις ή να διατηρήσεις τη διχρωμία στο look σου για ένα πιο ιδιαίτερο στυλ!

 

Ο απόλυτος οδηγός 6 βημάτων για το τέλειο ξύρισμα!