Ήρθε η στιγμή να μάθεις κάποιες αλήθειες για το ζήτημα που απασχολεί όλους τους άντρες
Μύθος #1
Η πιτυρίδα είναι απλά ξηρό δέρμα κεφαλής
Δυστυχώς, η φαγούρα και οι ενοχλητικές νιφάδες δεν είναι κάτι που λίγο επιπλέον μαλακτικό μπορεί να θεραπεύσει. Η απολέπιση σας είναι πιο πιθανό να οφείλεται σε αντίδραση του δέρματός σας στη μαγιά ή στους μύκητες που εμφανίζονται φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής. Το στρες και οι αλλαγές του καιρού μπορεί να φουντώνουν την κατάσταση. Ευτυχώς, μπορείτε να πορμηθευτείτε ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν με θειούχο σελήνιο και σαλικυλικό οξύ.
Μύθος #2
Η φαλάκρα οφείλεται στην πλευρά της μητέρας σου
Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου McGill, διάφορα γονίδια-και όχι κατ ‘ανάγκην όλα απ’ τη μαμά- συμβάλουν στο πόσα μαλλιά έχετε. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο όλων των ανδρών αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών από την ηλικία των 45 λόγω ενός συνδυασμού τεστοστερόνης και ενός ενζύμου που ονομάζεται DHT.
Μύθος #3
Πρέπει να λούζεσαι καθημερινά για να κρατάς καθαρά τα μαλλιά σου
Το πολύ λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας φυσικά έλαια που τα διατηρούν λαμπερά και υγιή. Όταν τα θρεπτικά συστατικά ξεπλυθούν από αυτά δημιουργείται ένας φαύλος, λιπαρός κύκλος.
Μύθος #4
Τα μαλλιά γκριζάρουν από το στρες
Παρά το γεγονός ότι το άγχος κάνει κακό στον οργανισμό σας, οι επιστήμονες βεβαιώνουν πως δεν μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να αλλάξουν χρώμα μέσα σε μια νύχτα. Σύμφωνα με μια μελέτη της Unilever, οι επιστήμονες “βρήκαν μια πολύ ισχυρή επίδραση των γενετικών παραγόντων στην διακύμανση του γκριζαρίσματος των μαλλιών.” Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητές σας να γκριζάρετε έχουν να κάνουν περισσότερο με τα γονίδια από τη μαμά και τον μπαμπά παρά από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά.
Μύθος #5
Τα προϊόντα για την ανάπτυξη των μαλλιών δε λειτουργούν πραγματικά
Κι όμως υπάρχουν μερικές αξιόπιστες μάρκες που μπορούν να σας δώσουν πίσω τα μαλλιά που είχατε, ή τουλάχιστον, να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της απώλειας μαλλιών. Η ουσία propecia αποτρέπει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT, που ευθύνεται για την αντρική φαλάκρα.
Πως να αποκτήσεις μαλλί της θάλασσας, χωρίς να πας στη θάλασσα