Η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης σε σύνδεσμο φίλων της Ρεάλ στην Σαμάρα του Ιράκ, με 16 τουλάχιστον άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την διοίκηση του ιστορικού συλλόγου της Μαδρίτης. Οι άνθρωποι της Ρεάλ λοιπόν εξέδωσαν μια συλλυπητήρια ανακοίνωση, επιθυμώντας να στηρίξουν τους συγγενείς των θυμάτων.

«Η Ρεάλ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την τρομοκρατική επίθεση στο Ιράκ, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 16 μελών του συνδέσμου της ομάδας και τουλάχιστον 20 τραυματίες. Ο σύλλογος  εκφράζει τη λύπη του, αλλά και την στήριξή του στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων. Οι παίκτες της Ρεάλ θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια στην αυριανή αναμέτρηση ως ένδειξη πένθους. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέρη στα οποία όλοι είμαστε αρμονικά μαζί και κυριαρχεί η ειρήνη, έτσι ώστε να μην μπορέσει να μας νικήσει η τρομοκρατία. Οι απανταχού φίλοι της ομάδας κλαίνε σήμερα για τους φιλάθλους, τους οποίους δεν θα ξεχάσουν ποτέ”

Η μηχανή του χρόνου: 15 σημεία της Αθήνας τότε και σήμερα