Τι πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Crossland X

Από τη στιγμή που τα SUV έγιναν δημοφιλή, ήταν επόμενο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να κινηθούν για την παραγωγή μικρότερων και οικονομικότερων σε κατανάλωση μοντέλων. Αυτό για την Opel ήταν το Mokka X. Η τάση, ωστόσο, επηρέασε και τα μικρότερα μοντέλα που δεν είναι τετρακίνητα αλλά απλά αυτοκίνητα πόλης ή MPV. To νέο Opel Crossland X ανήκει ακριβώς σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία.

 

Το Crossland X δεν είναι οικογενειακό με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά είναι σχεδιασμένο για την άνετη μεταφορά και ψυχαγωγία μιας οικογένειας, χωρίς αυτό να γυρνάει μπούμερανγκ εντός πόλης. Είναι το αμάξι που θες να βάλεις μέσα τη σύζυγο και τα παιδιά και να τους πας για μία απλή off-road διαδρομή σε κάποιο ορεινό μέρος, να μπεις και σε ένα χωματόδρομο που λέει ο λόγος.

 

Σαν γνήσιο πολυμορφικό, η σχεδίαση του πρέπει να βρει τη σωστή αναλογία χώρων και αεροδυναμικής. Το Crossland X είναι ένα μεσαίο MPV με εμφάνιση SUV και πρέπει να βρει ακριβώς αυτό το τόσο όσο ανάμεσα στην εργονομία, την άνεση, την αεροδυναμική. Πρέπει να βρει επίσης την ισορροπία μεταξύ της κίνησης σε ασφάλτινους και σε χωμάτινους δρόμους.

 

Και επειδή προορίζεται για οικογένειες έχει σχεδιαστεί για μάξιμουμ ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι εργοστασιακές εκδόσεις βγαίνουν με λαμπτήρες που παράγουν 30% περισσότερη φωτεινότητα, ώστε ο οδηγός να έχει καλή ορατότητα ακόμα και σε συνθήκες ομίχλης ή σκόνης.

 

Αναμενόμενα, κάτω από το καπώ βρίσκονται κινητήρες του PSA Group, αλλά το εσωτερικό είναι εκεί που δείχνει την αξία του και το πόσο καλή επιλογή είναι για έναν οικογενειάρχη. Τα καθίσματα είναι σκληρά και ψηλά, η ποιότητα των επενδύσεων εξαιρετική και όλο το σύνολο αποπνέει μία σοβαρότητα. Από εκεί και πέρα, το γερμανικό Crossland X επιδιώκει να δώσει λύσεις, είτε αυτό είναι η κρεμάστρα ενός τζάκετ, είτε μια θύρα USB. Και από λύσεις – ανέσεις άλλο τίποτα: Σε ορισμένες εκδόσεις διατίθεται ακόμα και ασύρματος φορτιστής για τις συσκευές που καταναλώνουν το bandwidth του onboard wi-fi εκτός από την μπαταρία τους.