Η...αμφίβια μοτοσυκλέτα από την Gibbs Sports

Την Gibbs Sports την είχαμε δει πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια όταν είχε παρουσιάσει το Quadski. Είναι ένα Quad που χρησιμοποιείται στο νερό σαν jet ski.

Τώρα παρουσιάστηκε από την Αγγλική εταιρεία στην έκθεση AIM EXPRO στην Αμερική, η νέα της σειρά από αμφίβια οχήματα με 1ο τοBiski, μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο κινητήρα 55 ίππων που οδηγείται κανονικά στον δρόμο, αλλά και μπορεί να μπει στο νερό σαν jet ski. Φτάνει τα 130 χιλιόμετρα/ώρα στον δρόμο και 64 στο νερό και έχει εντυπωσιακή τεχνολογία.

amfi03

Μόλις μπει στο νερό με ένα κουμπί ανασηκώνεται ο πίσω τροχός και ανοίγει η τουρμπίνα για την κίνηση στο νερό. Η όλη διαδικασία διαρκεί 5'' που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να  σταματήσει ή να πατήσει πόδι στο έδαφος ο αναβάτης. Ο τροχός μπροστά δεν ανασηκώνεται, αλλά βγαίνει εκτός νερού με την ώθηση από την υδροτουρμπίνα.

Το Biski είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιπλέει ακόμα και στάσιμο, κάνοντας το ιδανικό αμφίβιο όχημα. Φτάνει σε βάρος τα 228 κιλά.

amfi01

Εκτός όμως από το Biski, η εταιρεία παρουσίασε και το Triski, ένα τρίκυκλο με 2 τροχούς μπροστά που μπορεί να μετατραπεί επίσης σε jetski αφού χάρη στο μπροστινό περίτεχνο σύστημα του ανασηκώνει τους μπροστινούς τροχούς. Εδώ ο κινητήρας είναι δικύλινδρος τούρμπο 135 ίππων και με τελική 137 χιλιόμετρα/ώρα και 64 στο νερό.

Τέλος η εταιρεία Gibbs παρουσίασε το Terraquad που είναι ένα όχημα για κάθε δρόμο με κινητήρα που προέρχεται από το Κ1300 της BMW140 ίππων, με κοντό γρανάζωμα για τελική που δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα/ώρα και 64 στο νερό.

Η νέα Harley φέρνει το..μέλλον στο παρόν!