Τι άλλο μένει στον Μέσι;;

0
286

Όποιος πει ότι είναι όπως παλιά, θα πει ψέματα.

Όποιος δεν ομολογήσει ότι (με τα ελαφρυντικά έστω των τραυματισμών που αντιμετώπισε) βρίσκεται κάτω απ’ τα στάνταρ που ο ίδιος είχε εκτοξεύσει με την απόδοσή του, αρνείται να δεχτεί την πραγματικότητα.

Εκείνη ωστόσο έχει και μια ακόμα πλευρά. Αυτή των αριθμών. Γιατί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ότι (βάσει επιτευγμάτων και όχι τωρινής εικόνας) ο Αργεντινός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη.

Και πώς να μην είναι έτσι, όταν (στα 27 του μόλις) δεν έχει καταρρίψει απλώς δεκάδες ρεκόρ. Δεν έχει στριμώξει απλά τέσσερις «Χρυσές Μπάλες» στην προσωπική του τροπαιοθήκη. Αλλά έχει φτάσει ΗΔΗ σε επιδόσεις ικανές να του εξασφαλίσουν μια θέση στους καλύτερους όλων των εποχών, ακόμα κι αν… κρεμούσε αύριο το πρωί τα παπούτσια του.

Γιατί ο Μέσι έχει πετύχει ήδη τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και χρειάζεται 14 ακόμα ασίστ για να πετύχει το ίδιο και σ’ αυτή την κατηγορία.

Είναι ήδη κορυφαίος σκόρερ του Champions League, πιάνοντας πρώτος τον Ραούλ στα 71 γκολ (με πολύ λιγότερα παιχνίδια από τον Κριστιάνο Ρονάλντο). Επίσης, θέλει 9 μόλις ασίστ για να πιάσει κι εκεί πρωτιά.

Έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα ματς δεν κρύβεται, πετυχαίνοντας τα πιο πολλά τέρματα και δίνοντας τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλο στην ιστορία των «clasico».

Χρειάζεται δυο μόλις γκολ για να φτάσει τον θρυλικό Τέλμο Θάρα στα 251 και να γίνει ο κορυφαίος «κανονιέρης» στην Primera Division. Για να γίνει ΚΑΙ ο καλύτερος «σερβιτόρος» του μένουν 6 ακόμα ασίστ.

Κι όσο για την εθνική που (δικαίως) είναι ο τομέας που δέχεται την περισσότερη κριτική, επίσης φλερτάρει με την κορυφή. Διότι του λείπουν 8 μονάχα γκολ, για να πιάσει τον μεγάλο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα…

Πηγή sport-fm.gr