Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο

0
257

Όλα ξεκίνησαν στις 20:30 όταν μια ομάδα νεαρών, που είχαν φτάσει στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και καταδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει, ωστόσο, έκρυθμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε αστυνομικούς στην πλατεία Εξαρχείων, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν εξ αυτών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο δημοσιογράφοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας VICE τραυματίστηκε στην πλάτη και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το VICE έχει τραυματιστεί στο χέρι και στο γόνατο.

Πάντως, αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα, είναι ανοιχτοί.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 45 προσαγωγές.

Πηγή protothema.gr