Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της ΔΕΗ ο Δήμος Μαλεβιζίου

0
377

Στην άσκηση προσφυγής στο αρμόδια ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της ΔΕΗ, προχωρεί ο δήμος Μαλεβιζίου, επικαλούμενος τη μεγάλη ζημιά, όπως αναφέρει, που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον της περιοχής Ληνοπεραμάτων η λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, από την εποχή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.

Η άσκηση της προσφυγής ανατέθηκε στον νομικό Αντώνη Βγόντζα, ενώ ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ξεκαθάρισε,πως πάγια θέση της δημοτικής Aρχής, είναι η απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων και οχλουσών μονάδων από τα Ληνοπεράματα.

«Αυτή είναι η μόνη λύση για να αναδειχθεί το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:«Έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατέψουμε τον τόπο μας. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε συνθήκες ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας και δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση».

Αναπτύσσοντας τη σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία εγκρίθηκε, ο πρόεδρος Κώστας Τριγώνης, έκανε μια ιστορική αναδρομή από τη δεκαετία του ’70, που άρχισε η λειτουργία του στην περιοχή Ληνοπεραμάτων, του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ.

Από τότε μέχρι σήμερα, όπως είπε, η παραγωγική αυτή μονάδα αύξησε κατά πολύ το δυναμικό της σε μηχανήματα, πυλώνες και λοιπές εγκαταστάσεις, γεγονός που, σε συνδυασμό με τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων καυσίμων, επιβάρυνε αφόρητα το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

«Πιστεύουμε λοιπόν» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «πως έφτασε σήμερα ο καιρός που θα πρέπει ο δήμος μας, στα πλαίσια της αποστολής του, να προστατεύσει τα Ληνοπεράματα και τους κατοίκους του από περαιτέρω υποβάθμιση και ολοκλήρωση της καταστροφής, να διεκδικήσει και νομικά την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από την πολύχρονη λειτουργία του ΑΗΣ».

Πηγή: Parapolitika.gr