Αποχωρεί από την Ελλάδα η Makro Cash & Carry.

0
346

Με μια διπλή συμφωνία για την πώληση τόσο της εμπορικής δραστηριότητας, όσο και των ιδιόκτητων ακινήτων της αποχωρεί από την εγχώρια αγορά η αλυσίδα χονδρεμπορικής Makro.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολυεθνικός όμιλος συμφώνησε την περασμένη Παρασκευή με την Σκλαβενίτης για τη μεταβίβαση της εμπορικής δραστηριότητας της έναντι χαμηλού τιμήματος. Ταυτόχρονα φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με την Grivalia (πρώην Eurobank Properties) για την πώληση των ιδιόκτητων ακινήτων της.

Η Σκλαβενίτης αποκτά την εν Ελλάδι δραστηριότητα της Makro Cash & Carry και συμφώνησε με τη Grivalia που αποκτά τα ακίνητα της αποχωρούσας αλυσίδας για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή τους.

Πρόκειται για ένα σύνθετο deal καθώς χωρίς τη συμφωνία μεταξύ Makro και Grivalia δεν θα ήταν δυνατή η πώληση και της χονδρεμπορικής δραστηριότητας. Η συνολική αξία της διπλής συμφωνίας ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ με το συντριπτικό μέρος των παραπάνω κεφαλαίων να αφορά στη μεταβίβαση των ακινήτων. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να διενεργηθούν τη Δευτέρα, πριν το άνοιγμα του Χ.Α.

Η απόκτηση της Makro από τη Σκλαβενίτης εντάσσεται στη στρατηγική συγκέντρωσης μεριδίου αγοράς και ενίσχυσης της κρίσιμης μάζας των πωλήσεων, ενώ από την πλευρά της η Makro επιδίωκε να αποχωρήσει εδώ και καιρό από την ελληνική αγορά και είχε στο παρελθόν συζητήσει την πώληση της δραστηριότητάς της και με άλλες ελληνόκτητες αλυσίδες (Βερόπουλος).

Με δεδομένη την επιθυμία της Makro να αποχωρήσει από την εγχώρια αγορά οι όροι της διπλής συμφωνίας αναμένεται ότι θα είναι καλοί για το δίδυμο Σκλαβενίτης – Grivalia.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο του 2013 η Makro κατέγραψε τζίρο 240 εκατ. και ζημίες ύψους 3,02 εκατ.

Πηγή euro2day.gr