Το μέλλον της διαστημικής τροφής είναι κολλώδες, ανακυκλώσιμο και πολύ πολύ ανθρώπινο!

 

Η σκέψη της «τροφής για αστροναύτες» είτε ακούγεται όντως… αστρονομική ή εξωγήινη ή απλά δεν είχαμε/έχουμε ιδέα για το τι μπορεί να είναι ή από τι μπορεί ν’αποτελείται το φαγητό των «διαστημανθρώπων».

Επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν βαλθεί να βρουν ένα νέο υποκατάστατο τροφίμων που θα μπορούσε να βοηθήσει τους διαστημικούς ταξιδιώτες σε αποστολές μακρινών αποστάσεων. Παρόλα αυτά, το πιο πιθανό είναι να μην τη γλιτώσουν, καθώς η διαστημική τροφή είναι κακή, πολύ κακή! Στην πραγματικότητα είναι κυριολεκτικά shitty, και μάλιστα από τα δικά τους «απόβλητα».

 

Η ιδέα της ταυτόχρονης επεξεργασίας των αποβλήτων των αστροναυτών με μικρόβια ενώ παράλληλα θα παράγεται μια βιομάζα που θα είναι βρώσιμη είτε άμεσα είτε έμμεσα, ανάλογα υπάρχει σαν πλάνο και έχει δοκιμαστεί.

Η βιομάζα θα είναι – κρατηθείτε – (κάτι σαν) παράσιτα.

 

raumstation-iss-toilette.jpg

 

Σύμφωνα με το Popular Mechanics, τα ανθρώπινα απόβλητα θα μετατρέπονταν σε μεθάνιο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια εδώδιμων βακτηρίων (το Vegemite goo).

 

Στο περιοδικό Life Sciences in Space Research, επιστήμονες έχουν αναφερθεί εκτενώς στην ανακύκλωση των ανθρώπινων αποβλήτων ως μια αρκετά κοινή πρακτική,

 

"Η αναερόβια χώνευση είναι κάτι που χρησιμοποιούμε συχνά στη Γη για την επεξεργασία αποβλήτων", αναφέρει ο καθηγητής Christopher House. "Αυτό που ήταν καινοτόμο για το έργο μας ήταν να βγάζουμε τα θρεπτικά συστατικά από αυτό το ρεύμα και να τα βάζουμε σκόπιμα σε έναν μικροβιακό αντιδραστήρα για να μεγαλώσουμε τα τρόφιμα".

 

Ανεπιθύμητη, όπως μπορεί να ακούγεται, μπορεί να είναι το εισιτήριο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επισκεφτούν άλλους πλανήτες. Κρατώντας ή καλλιέργεια τροφής σε ένα διαστημόπλοιο δεν είναι μόνο δύσκολο, αλλά μπορεί να πάρει πολύτιμους πόρους και χώρο. Αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δαπανηρές και μεγάλες υδροπονικές ρυθμίσεις, το μικροβιακό goo θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μια μικρή δεξαμενή.

 

Επιπλέον, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ανακυκλώνει ήδη κάποια ανθρώπινα απόβλητα. Τα υγρά απόβλητα των αστροναυτών ανακυκλώνονται συνεχώς λόγω της περιεκτικότητας τους σε νερό. Ωστόσο, τα στερεά απόβλητα αφήνονται να αιωρηθούν στο διάστημα!

 

Εσείς είχατε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η κατάληξη των…περιττωμάτων των αστροναυτών ή με τι τρέφονται;