Το "βρώμικο κόλπο" με τα Windows 10

Πολλοί δεν περίμεναν πως ακόμη και η Microsoft θα μετέρχονταν τεχνάσματα για να πείσει τους χρήστες της να αναβαθμίσουν τα π[αλιά τους ... παράθυρα στα περιβόητα Windows 10. Kι όμως..

Το τελευταίο διάστημα, το αναδυόμενο παράθυρο που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστής τους σε Windows 10 αναγνωρίζεται πλέον ως «προτεινόμενη αναβάθμιση». Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν πατήσει κανείς το κουμπί που κλείνει το παράθυρο (x), η αναβάθμιση θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως.

Ο διευθυντής σύνταξης της ιστοσελίδας PC World, Brad Chacos, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη αλλαγή «βρώμικο κόλπο», ενώ εξήγησε πως οι χρήστες των Windows νιώθουν απογοητευμένοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Microsoft χρησιμοποιεί μεθόδους που θυμίζουν τους τρόπους που εγκαθίσταται ένα κακόβουλο λογισμικό σε έναν υπολογιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft δίνει την δυνατότητα επαναφοράς του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος, ενώ, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, στόχος είναι να βοηθήσουν τους χρήστες «να αναβαθμίσουν (τους υπολογιστές τους) με την καλύτερη version των Windows.

On a Windows 8.1 PC. Mostly full screen pop-up. No clear "No thanks" button, just download Windows 10 now or later.