Τι είναι ο Άβακας και πως θα καταργήσει μέσω Google κάθε password

Οι Αρχαίοι Έλληνες ως άβακα εννοούσαν ένα απλό αριθμητήριο. Και η υπερσύγχρονη Google το ξαναθυμήθηκε για να μετρήσει δείκτες ... εμπιστοσύνης και να βασιστεί πάνω τους καταργώντας σταδιακά τα password που όλοι χρησιμοποιούμε στο διαδίκτυο, συνειδητοποιώντας μάλλον πόσο πολύπλοκη έκαναν τη ζωή μας.

Η γνωστή εταιρία ανακοίνωσε από πέρυσι πως επεξεργάζεται ένα σύνθετο project  με τον τίτλο Abacus. Και μόλις χθες έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποκρυπτογραφούν το σχέδιό της. Στην πράξη πρόκειται για ένα βιομετρικό σύστημα που θα βασίζεται στην ανάλυση πολλών παραμέτρων προτού επιτρέψει στον χρήστη το log-in.

Δεν φαντάζεσαι τι αποφάσισε να κάνει η Google για σένα - Μέχρι και φώτα θα σου αναβοσβήνει

Η λειτουργία του θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός «σκορ εμπιστοσύνης» (Trust Score) με καταγραφή της μεθόδου πληκτρολόγησης, της τοποθεσίας, της φωνής και του προσώπου του χρήστη κ.ά.Στην περίπτωση που κριθεί ότι το περιβάλλον είναι ασφαλές, τότε θα γίνεται είσοδος σε εφαρμογές και υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται password. Σε αντίθετη περίπτωση... θα πρέπει να θυμάστε τον κωδικό σας.Κάτι ανάλογο δηλαδή με όσα πάνω κάτω συμβαίνουν στην περίπτωση που κάποια στιγμή δεν θυμάστε το password και εμπλέκεστε με τις εναλλακτικές ερωτήσεις και τις ασφαλιστικές δικλείδες του λογαριασμού σας.

Στα άδυτα της Google - Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το παράξενο όνομα και το Success story