Γιατί παίζουν όλοι εθιστικά παιχνίδια; Tι τρέχει με τα viral addictive games!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσος κόσμος στρέφεται στα παιχνίδια; Το διαδίκτυο βρίθει πλέον παιχνιδιών που είναι ελεύθερα προσβάσιμα στους χρήστες και τους παρακινούν να ξοδέψουν χρόνο άλλοτε σε χαριτωμένα απλές διαδικασίες κι άλλοτε σε μάταιες προσπάθειες που δείχνουν εξ' αρχής σχεδόν καταδικασμένες.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ίδιο: οι χρήστες σταδιακά εθίζονται στο παιχνίδι, παραμερίζουν κάθε όρεξη για άλλες δραστηριότητες και ... χώνονται όλο και πιο βαθιά στην ανάγκη τους να παραδοθούν στους όρους και τον κόσμο που ο developer της εφαρμογής τους έφτιαξε.

Στην πρώτη περίπτωση των απλοϊκών τίτλων ανήκουν παιχνίδια που δεν ζητούν ιδιαίτερες δυνατότητες ή δεξιότητες από τους χρήστες: μπορεί καθένας να παίξει, ακολουθώντας απλές οδηγίες. Γιατί άραγε; Οι απαντήσεις που δίνουν οι ψυχολόγοι διεθνώς είναι πέρα από κάθε φαντασία για το τι ακριβώς μελετάται πίσω από την προφανή δομή ενός παιχνιδιού και το πως επιδρά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Διαβάστε λεπτομέρειες στο άρθρο του Techfrog.gr.