Δεν φαντάζεσαι τι αποφάσισε να κάνει η Google για σένα - Μέχρι και φώτα θα σου αναβοσβήνει

Μία νέα ... διαστημικού σχεδιασμού σειρά προϊόντων ανακοίνωσε επισήμως η Google το βράδυ της Τετάρτης στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, εστιάζοντας πλέον σε εφαρμογές που λειτουργούν χωρίς "κατέβασμα", δυνατότητες ρομποτοποιημένων καταστάσεων που φέρνουν αέρα από το ... μέλλον και αυτοματοποίηση διαφόρων καθημερινών αναγκών που έδειξαν να κουράζουν τους χρήστες του διαδικτύου.
Στο 10o ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2016, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό σύστημα Android Ν, που περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, όπως τα Instant Apps, εφαρμογές που μπορεί να δοκιμάσει ο χρήστης χωρίς να τις κατεβάσει στο κινητό του.

Στα άδυτα της Google - Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το παράξενο όνομα και το Success story

Μία καινούργια εφαρμογή chat με το όνομα Allo παρουσιάστηκε επίσης. Το ενδιαφέρον σε αυτή είναι η δυνατότητά της να προβλέπει και να παρέχει έτοιμες σύντομες απαντήσεις, γλιτώνοντας το χρήστη από χρονοβόρα πληκτρολόγηση. Φυσικά θα κάνει χρήση των υπηρεσιών αναζήτησης της Google για εύρεση πληροφοριών.

Την ίδια δυνατότητα προεπιλεγμένων απαντήσεων θα περιλαμβάνει και η ανανεωμένη πλατφόρμα για «έξυπνα ρολόγια» Android Wear 2. Μία άλλη καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να συνδυάσουν πληροφορίες στην κύρια οθόνη του ρολογιού από όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.

Duo ονομάζεται μία νέα εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Βασίζεται, όπως και το Allo, στον τηλεφωνικό αριθμό του χρήστη. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το «Knock Knock» που δείχνει μία μικρή προεπισκόπηση για να ξέρετε ποιος σας καλεί. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ποιότητα κλήσεων με το Duo δεν θα επηρεάζεται από το εάν γίνεται χρήση Wi-Fi ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Θα υπάρξει έκδοση του Duo και για iOS, ανταγωνιστική του FaceTime.

Η Google "σπονσάρει" τον Ελληνικό Τουρισμό!!! Τι τρέχει με το "Travel to Greece"?

Η Google παρουσίασε επίσης ένα νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας με το όνομα Daydream VR, μαζί με τα σχέδιά της για συσκευές ανταγωνιστικές προς το Oculus Rift. Το νέο headset αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο.

Σε μία κίνηση ανταγωνιστική προς το Amazon Echo, η εταιρεία ανακοίνωσε το Google Home, μία συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο συσκευή που μοιάζει (και περιέχει ένα) μικρό ηχείο και το οποίο ακούει σε φωνητικές εντολές προκειμένου να παίξει μουσική, να αναβοσβήσει τα φώτα ή να ρυθμίσει «έξυπνους» θερμοστάτες. Το Google Home θα βγει στην αγορά εντός του έτους.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις ανερχόμενες τεχνολογίες στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου τα στελέχη και οι προγραμματιστές λένε ότι οι υπολογιστές πρέπει να είναι σε θέση να βγάζουν συμπεράσματα και απλές αποφάσεις, αντί απλά να ακολουθούν τις οδηγίες με τις οποίες έχουν προγραμματιστεί.

Με πληροφορίες του ΔΟΛ