Πήλιο - Κόνιτσα: Αποδράσεις για τους λάτρεις του βουνού!

Αν δεν είστε τόσο της θάλασσας, τώρα που ανοίγει ο καιρός, σας έχουμε τις κατάλληλες αποδράσεις στο βουνό!

Ασπροπόταμος Τρικάλων: Όταν η φύση συναντάει την ιστορία και την παράδοση

Πήλιο

Ο ιδανικότερος συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το Πήλιο έχει κάτι για όλους: πανέμορφα, πετρόχτιστα χωριά, και παραμυθένια δάση, συγκλονιστική κουζίνα, ήσυχα λιμανάκια, νυχτερινή ζωή και συγκλονιστικά φυσικά τοπία. Το δύσκολο είναι να αποφασίσετε τι απ' όλα αυτά θέλετε, ώστε για να διαλέξετε την βάση σας, ανάμεσα στα ορεινά χωριά του και τους γαλήνιους παραθαλάσσιους οικισμούς του. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε με τίποτα, ιδανικές τοποθεσίες αποτελούν η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά και το Μούρεσι.

Οι παραλίες είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Πηλίου, οπότε όρεξη να έχετε να ανακαλύψετε τη δική σας αγαπημένη: ο υπέροχος Μυλοπόταμος με τα πρασινογάλαζα νερά και τα επιβλητικά βράχια του, ο Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό με τα βαθυγάλαζα νερά, η Ανάληψη και η Παρίσαινα, η Νταμούχαρη με τα πράσινα νερά και την απόκοσμη ησυχία της είναι μερικές μόνο προτάσεις για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση.

Και όσο για το που θα κάνετε τη βόλτα σας; Στα όμορφα καλντερίμια και το παραμυθένιο δάσος της Τσαγκαράδας, στην ησυχία των Μηλιών, στο μυστικό χωριό του Λαύκου, στη σκιά των παραδοσιακών αρχοντικών της Βυζίτσας και του Αγίου Λαυρεντίου, στα πέτρινα σοκάκια και τα μουσεία της Μακρινίτσας και σε άλλα πολλά μαγευτικά σημεία της γύρω περιοχής.

Τα χωριά του Ταΰγετου: Οδοιπορικό στο επιβλητικό βουνό!

Video Embed:

Κόνιτσα

Εκτός του ότι είναι μια πανέμορφη, μικροσκοπική πόλη στην καρδιά της Ηπείρου, η Κόνιτσα αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις στην περιοχή. Κι αυτό γιατί βρίσκεται στη μέση των... πάντων: Τα ανέγγιχτα από τον χρόνο Μαστοροχώρια απέχουν από εδώ όσο και τα κοσμοπολίτικα Ζαγόρια, το παραμυθένιο φαράγγι του Βίκου με τον πιο κρυστάλλινο ποταμό της Ευρώπης, τον Βοϊδομάτη και τον Αώο.

Λίγο πιο μακριά βρίσκονται οι φαντασμαγορικές ακτές της Ηπείρου, τα Σύβοτα και η Πάργα, και μερικές στροφές αργότερα προς την αντίθετη κατεύθυνση θα συναντήσετε τα τυλιγμένα στην άχλη του βουνού και του μύθου Τζουμέρκα. Τοξωτά γεφύρια, πρασινογάλαζα ποτάμια, μαγευτικά τοπία και συγκλονιστική κουζίνα θα βρίσκονται στον δρόμο σας, όπου και αν πάτε.