Κύθνος! Ένας υπέροχος προορισμός κοντά στην Αθήνα!

To όνομα του συγκεκριμένου νησιού έχει προκύψει από το ρήμα "κεύθω" που σημαίνει κρύβω. Σε όποιον είχε την τύχη να επισκεφτεί το νησί μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή η ετυμολογία του ονόματος του.

Πάνω σε αυτό το νησί κρύβονται πληθώρα ομορφιών και αξιοθέατων. Το συγκεκριμένο νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα του πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να θαυμάσει εκεί τα άσπρα σπίτια που είναι το χαρακτηριστικό κάθε ελληνικού νησιού.

 Θα σταθώ όμως σε τρία μέρη που θα πρέπει σίγουρα ένας επισκέπτης να δει κατά τη διαμονή του στο υπέροχο αυτό νησί.

Αμοργός: Αφιέρωμα στο απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων!

  • Δρυοπίδα

Αυτός ο οικισμός έχει τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις κεραμοσκεπές πιθανότατα αυτή η τεχνοτροπία να έχει απομείνει καταδεικνύοντας την ασχολία των ντόπιων με την κεραμική. Στην Πιάτσα την μοναδική πλατεία του οικισμού μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και έπειτα να ανηφορίσετε στις γειτονιές του Γαλατά και της Πέρα Ρούγας και να θαυμάσετε τις ωραίες εκκλησίες. Ο συγκεκριμένος οικισμός έχει πάρει το όνομα του από τους Δρύοπες

  • Παραλία της Κολωνάς

H ιδιομορφία της συγκεκριμένης παραλίας αλλά παράλληλα και η ομορφιά της είναι ότι η φύση έχει δημιουργήσει κάτι μαγικό μία στενή λωρίδα γης που αποτελείται από χρυσή αμμουδιά χωρίζει την παραλία σε δύο κομμάτια. Το συγκεκριμένο μέρος είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδας μιας και τα γαλαζοπρασινα νερά αφήνουν κάθε επισκέπτη αποσβολωμένο μπροστά στο θέαμα.

  • Τα Λουτρά

Το συγκεκριμένο μέρος είναι γνωστό από τον 19ο αιώνα. Ήταν ένα μέρος που επισκεπτόταν πολύ συχνά ο Όθωνας και η Αμαλία. Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το νησί λεγόταν Θερμιά χάρη σε αυτές τις ιαματικές πηγές που ήταν και ο βασικός λόγος επισκέψεων πολλών τουριστών. Oι δύο πηγές από τις οποίες αναβλύζει το νερό είναι του Κακάβου και των Αγίων Αναργύρων.

Πάρος! Οδοιπορικό στις ονειρικές παραλίες της!