Κίμωλος! Ένα αυθεντικό κυκλαδονήσι στην καρδιά του Αιγαίου!

Κάθε καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς νησάκια που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν έναν παράδεισο διακοπών από την καθημερινότητα. Το συγκεκριμένο νησί είναι ένας από αυτούς.

Η Κίμωλος βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό όριο των Κυκλάδων και πάρα πολύ κοντά με τη Μήλο.Όσον αφορά το όνομα του νησιού οφείλει το όνομα του στο λευκό πέτρωμα την κιμωλία που χρησιμοποιούμε στους μαυροπίνακες συνήθως στο σχολείο.

Κέα ή αλλιώς Τζια! Ένας προορισμός μόλις μία ώρα απ΄την Αθήνα!

O μεγαλύτερος οικισμός της Κιμώλου είναι το Χωριό γιατί εδώ οι ντόπιοι δεν τον αποκαλούν Χώρα όπως συμβαίνει σε όλα τα νησιά. Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ζουν σε αυτό τον οικισμό ο οποίος είναι χτισμένος στους πρόποδες του Ξαπλοβουνίου και αποτελείται από πολλά λευκά σπιτάκια με τις λουλουδένιες τους αυλές και τα στενά δρομάκια ανάμεσα τους.

TA AΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Παρά το μικρό του μέγεθος το νησί έχει πληθώρα τοποθεσιών που θα πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της διαμονής σου στο νησί. Ξεκινώντας από το Χωριό τον κεντρικό δηλαδή οικισμό του χωριού πρέπει να επισκεφτείς το Μεσαιωνικό Κάστρο, τα μουσεία που βρίσκονται μέσα στον οικισμό αλλά κυρίως τις μεταβυζαντινές εκκλησίες που προστατεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στις περιοχές Ελληνικά-Μαυροσπήλια βρίσκεται βυθισμένη σε ρηχά νερά η αρχαία πόλη του νησιού, ενώ στην παραλία  βρίσκονται πολλοί αρχαίοι μυκηναϊκοί τάφοι. Τέλος με ένα πλωτό μέσο μπορείς να δεις την Πελεκητή σπηλιά στον Κακοπόταμο και να αναζωογονηθείς στα ιαματικά νερά που αναβλύζουν στην παραλία Αγιόκλημα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Δεν πρέπει να φύγεις από το νησί αν δεν δοκιμάσεις τη "λαδένια" είναι ένα γνωστό κιμωλιάτικο προϊόν που φτιάχνεται από ζυμάρι, φρέσκια ντομάτα,κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Εκτός από "λαδένια" μπορείς να δοκιμάσεις και "τυρένια" και "αμαραθένια" και "κολοκυθένια".

ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ένα πραγματικά αξιοπερίεργο και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον σημείο του νησιού είναι το "Σκιαδί" όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Το μεγάλο πέτρινο μανιτάρι βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και έχει δημιουργηθεί χάρη σε μία διεργασία που ονομάζεται "απορρίνηση".