Δείξε πόσο άντρας είσαι: 5 από τους πιο extreme προορισμούς στον κόσμο!

Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα ταξίδια και τα τουριστικά αξιοθέατα, σκεφτείτε κάτι πιο ακραίο. Tους... πιο extreme προορισμούς της Γης! Ακόμη κι αν δε μπορέσετε να τους επισκεφτείτε, αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον να τους μάθετε!

1. Το πιο ζεστό μέρος στον κόσμο, Έρημος Lut, Ιράν: Με θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους 70 βαθμούς Κελσίου, η έρημος Lut είναι κυριολεκτικά το πιο θερμό μέρος στον κόσμο. Σύμφωνα με τοπικό θρύλο, το όνομα Dasht-e Lut σημαίνει «ψητό σιτάρι» στα περσικά. Ο θρύλος μιλά για ένα φορτίο σιταριού που έπιασε φωτιά, ξεχασμένο από λάθος για μέρες στην έρημο. Μολονότι οι τουρίστες επισκέπτονται αυτή την έρημη γη, πρόκειται για προορισμό αποκλειστικά για εκείνους που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη και το εξωφρενικά ξηρό κλίμα.

Εξόρμηση στα Μετέωρα! Οδοιπορικό με ένα βίντεο που κόβει την ανάσα!

2. To πλησιέστερο μέρος στο διάστημα, Chimborazo, Ισημερινός: Ένα ανενεργό ηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 550, το Chimborazo υψώνεται στα 6.000 μέτρα. Μολονότι το Everest φτάνει τα 8.000 μέτρα, λόγω της θέσης του βουνού πάνω στο γήινη επιφάνεια, η κορυφή του Chimborazo είναι το πλέον απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της Γης. Στο υψηλότερη σημείο του ηφαιστείου λοιπόν, θα έχετε πιάσει… επαφή με το σύμπαν. Με την κορυφή του μόνιμα παγωμένη, το ηφαιστειακό όρος έχει πολλά «μονοπάτια» για τους αναρριχητές.

3. Το πλέον άνυδρο μέρος στη γη: Έρημος Atacama, Χιλή: Σύμφωνα τόσο με τη NASA, όσο και με το National Geographic, η έρημος της Atacama στη Χιλή είναι χαρακτηρισμένη ως το πλέον ξηρό μέρος στη γη, με το χώμα της να μοιάζει με εκείνο του πλανήτη Άρη (οι σκηνές από τον Άρη για την τηλεοπτική σειρά «Space Odyssey: Voyage to the Planets» γυρίστηκαν εδώ).Από τον Οκτώβριο του 1903 μέχρι τον Ιανουάριο του 1918, δεν «είδε» ούτε σταγόνα βροχής. Ήταν η μεγαλύτερη περίοδος χωρίς βροχόπτωση για μια περιοχή του πλανήτη σε ολόκληρη την καταγεγραμμένη σύγχρονη ιστορία. Αραιοκατοικημένη, η έρημος της Atacama έχει διάφορα ξενοδοχεία και γενικώς οι τουρίστες την εξερευνούν με χαρά. Χρειάζεται πολύ νερό και μάλλον οργανωμένη περιήγηση, για να αποφύγετε να βρεθείτε χαμένοι μέσα σε μια άνυδρη κόλαση!

4. Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος του πλανήτη, Oymyakon, Ρωσία: Το πλέον παγωμένο μέρος στον πλανήτη (με καταγεγραμμένη θερμοκρασία μείον 71.2 βαθμούς Κελσίου το 1924), είναι η μικρή ρωσική πόλη Oymyakon. Με λιγότερους από 500 κατοίκους, το Oymyakon φιλοξενούσε κάποτε μονάχα εξόριστους, πολιτικούς κρατούμενους.Η μέση χειμερινή θερμοκρασία είναι κάτω των 50 βαθμών, το έδαφος είναι παγωμένο ΟΛΟ το χρόνο και υπάρχει ένα ξενοδοχείο. Σκι, χόκεϊ επί πάγου και ψάρεμα στον πάγο είναι τα βασικά χόμπι των κατοίκων. Την πόλη έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων οι Frankie Avalon, Burt Reynolds και Paris Hilton.

5. Η πιο απόκρημνη κορυφή του πλανήτη, Mount Thor, Nunavut, Καναδάς: Στα 1.675 μέτρα, το Mount Thor σίγουρα δεν είναι η υψηλότερη κορυφή του κόσμου, είναι όμως σίγουρα η πλέον απόκρημνη. Γρανίτης και κάθετο «κόψιμο» 1.250 μέτρων, με γωνία 105 μοιρών. Μολονότι απομακρυσμένη περιοχή, είναι δημοφιλής προορισμός για φιλόδοξους ορειβάτες. Αν το κυνήγι της κορυφής δεν είναι το καλύτερό σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ευρύτερη περιοχή και να κατασκηνώσετε υπαιθρίως…

Χειμερινοί προορισμοί: Εξόρμηση στο μαγευτικό Καρπενήσι