Πώς το Thor:Ragnarok θα είναι διαφορετικό από τις άλλες ταινίες Thor

Όταν οι σκηνοθέτες φτιάχνουν πολλές ταινίες για τον ίδιο χαρακτήρα, μία από τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουν είναι να τις κάνουν παρόμοιες. Μπορεί να είναι δύσκολο να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, όμως με τον επερχόμενο Thor: Ragnarok, η Marvel προσπαθεί πολύ να διαφοροποιήσει την τρίτη ατομική περιπέτεια του God of Thunder από τις δύο προηγούμενες.

Με την κινηματογραφική τους ταινία Phase 3, ο πρόεδρος του Marvel Studios, Kevin Feige, έδωσε συνέντευξη στην Empire (μέσω της ταινίας Comic Book Movie) και μοιράστηκε αυτό που πρόκειται να κάνουν διαφορετικά στο Ragnarok από το Thor του 2011 και το Thor του 2013: Dark World. Είπε ότι ‘’θα είναι, ίσως, εξ ολοκλήρου διαφορετικό από τις δύο προηγούμενες ταινίες Thor όπως ήταν το Winter Soldier από τον πρώτο Captain America.’’Θέλουμε να το πάμε σε νέα μέρη, έχουμε νέους χαρακτήρες που θα δείξουν πόσο πολύ μεταλάσσονται .Και έχουμε κι ένα Hulk.Επίσης είναι εύκολο να δούμε τι εννοεί ο Feige, καθώς το First Avenger:The Winter Soldier και ο Captain America, παρόλο που συμμετέχει ο ίδιος πρωταγωνιστής είναι δύο δραματικά διαφορετικές ταινίες. Ουσιαστικά είναι μια ιστορία καταγωγής σε συνδυασμό με μια ταινία πολέμου, ενώ η άλλη καταπιάνεται με μια ιστορία για ντετέκτιβ.

Το Τhor:Ragnarok έχει σίγουρα πολλά διαφορετικά στοιχεία. Έχουμε περάσει στο παρελθόν αρκετό καιρό στο Asgard, αλλά αυτή τη φορά θα βρισκόμαστε εκεί έξω στα βασίλεια και δεν θα έχουμε καμία σχεδόν επαφή με τη Γη. Ίσως θα δούμε κάποια από αυτά που συμβαίνουν - ίσως ο Heimdall να γεμίσει τον Thor μέσα από τα γεγονότα του Captain America: Εμφύλιος πόλεμος και τα επακόλουθα,  αλλά πιθανότατα δεν θα είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και ίσως εξυπηρετεί τον σκοπό, να δώσει η ταινία κάποιο πλαίσιο στο μεγαλύτερο σχέδιο της MCU.

Φυσικά, όπως λέει ο Feige, υπάρχει ο Hulk. Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι θα κάνει ο Big Green Guy ή πώς θα βρει τον τρόπο του στο Asgard, ή οπουδήποτε τον βρει ο Thor (αναρωτιέμαι αν έχει κάτι να κάνει με τον Doctor Strange;),σίγουρα όμως δεν είναι πιθανό να πάρετε μια σόλο ταινία Hulk σύντομα χάρη στη διαμάχη μεταξύ Marvel και Universal. Σκηνοθετημένο από τον  Taika Waititi του “Flight of the Conchords” είναι ένα γεγονός από μόνο του, που καθιστά το Thor: Ragnarok  πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες ταινίες του Thor.