Το νέο θρίλερ του Τρίερ προκάλεσε μεγάλη αποδοκιμασία στις Κάννες

Οι κριτικοί στις Κάννες έκοψε την τελευταία ταινία του Lars von Trier, The House That Jack Built, ενώ 100 άτομα αποχώρησαν στο τέλος. Κάποιοι δήλωσαν ότι ο αμφισβητούμενος δανέζος συγγραφέας είχε "πάει πάρα πολύ μακριά".

 

Πριν από την πρεμιέρα του το βράδυ της Δευτέρας, βγήκε ένα περίεργο teaser τρέιλερ με τον ψυχοπαθή πρωταγωνιστή, που τον υποδύεται από τον υποψήφιο Όσκαρ Μάτ Ντίλον. Τοποθετημένο στην Ουάσινγκτον τη δεκαετία του '70 και του '80, ακολουθεί 12 χρόνια από τη ζωή ενός «πολύ ευφυούς» serial killer.

 

Η Uma Thurman και ο Riley Keough κάνουν guest εμφάνιση ως θύματα του Dillon με αιματοχυσία. Παρά την προειδοποίηση, πολλοί έχουν tweeted σε σοκ.

 

Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι ο Trier ανέφερε τον Donald Trump ως έμπνευση. Σύμφωνα με μια συνέντευξη με τον σκηνοθέτη, το House That Jack Built υποτίθεται ότι κάνει αναφορές με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ - ιδιαίτερα την άνοδο του νέου ρεπουμπλικανού προέδρου.

 

Μιλώντας στη Guardian την εποχή εκείνη, είπε ότι η ταινία θα “γιορτάσει” "την ιδέα ότι η ζωή είναι κακή και χωρίς ψυχή, γεγονός που αποδεικνύεται δυστυχώς από την πρόσφατη άνοδο του Homo trumpus - τον βασιλιά των αρουραίων".

 

Είναι μια δραματική επιστροφή για τον Lars von Trier, ο οποίος ανακηρύχθηκε ως persona non grata από το φεστιβάλ το 2011. "Για πολλά χρόνια έχω κάνει ταινίες για καλές γυναίκες, τώρα έκανα μια ταινία για έναν κακό άνθρωπο", έγραψε στις σημειώσεις του τύπου.