Η νέα ταινία του Soderbergh, Unsane, είναι γυρισμένη με iPhone!

Το είδος ταινιών τρόμου- θρίλερ φρίκης έχει γνωρίσει τρομερά ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και έχουμε ήδη μια σειρά από θρίλερ για το 2018 θρίλερ για να δούμε (ναι, είναι καλά νέα).

 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες upcoming ταινίες είναι η νέα ταινία του Steven Soderbergh, το Unsane, καθώς φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης του Ocean's Eleven, γύρισε ολόκληρη την ταινία (!) με τη χρήση ενός...iPhone!

 

Σε ένα είδος που είναι γεμάτο με βρικόλακες, ζόμπι και παράξενα creepy footages, το Unsane κάνει μια πολύ πιο ρεαλιστική (αλλά όχι λιγότερο τρομακτική) προσέγγιση στη φρίκη. Η ταινία επικεντρώνει την ιστορία της σε μια γυναίκα (Claire Foy), η οποία βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο με αυταπάτες ( ή μήπως έχουν οι άλλοι) από έναν μανιακό που την παρακολουθεί και τρομοκρατεί τη ζωή της.

 

 

unsane-first-look-700x300.jpg

 

 

Το trailer του Unsane διέπεται από ένα απίστευτα ηδονοβλεπτικό στυλ, το οποίο πιθανώς πηγάζει από το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε μέσω κάμερας iPhone.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα θρίλερ χαμηλής τεχνολογίας που φαίνεται να κλίνει πολύ περισσότερο στην τοποθέτηση της κάμερας και τι συμβαίνει μπροστά από την κάμερα παρά καταπιάνεται με ιδιαίτερα κινηματογραφικά tricks.

 

 

Φυσικά, μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Steven Soderbergh γύρισε το Unsane μέσω φακού iPhone, μας κάνει ήδη αρκετά περίεργους με το τι έπεται. Η εμφάνιση της Claire Foy του Crown, αποτελεί επίσης ένα απίστευτα ενδιαφέρον και συναρπαστικό στοιχείο για να δούμε την ταινία, καθώς φαίνεται ότι στις πλάτες της έχει επωμιστεί τα 2/3 του σεναρίου υποκριτικά.

 

 

unsane-movie-header-image.jpg

 

 

Η απόφαση του σκηνοθέτη να γυρίσει το Unsane με ένα iPhone φαίνεται να είναι από τα “δημιουργικά” του στοιχήματα. Εκτός από την ιστορία που βασίζεται στον εγκλεισμό μιας κοπέλας σε ένα ίδρυμα, ο Soderbergh πέρυσι έβγαλε το Logan Lucky, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά κανάλια διανομής για να βγάλει την ταινία μπροστά στους θεατές.

 

Επιπλέον, ο ίδιος πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του για τη σειρά του HBO, Mosaic. Παρόλο που αποσύρθηκε φαινομενικά πριν από μερικά χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι ένας άνθρωπος όπως ο Steven Soderbergh δεν μπορεί να παραμείνει ανενεργός για πολύ καιρό!

 

Δείτε το trailer: