Εσείς είχατε παρατηρήσει αυτές τις ομοιότητες με το Νονό από αυτές τις ταινίες;

Ξέρεις ότι μια ταινία θεωρείται κλασική όταν ακόμα οι άνθρωποι τη βλέπουν, τη συζητούν, κάνουν debate πάνω σε αυτή, κάποιες σκηνές αναπαριστώνται σε θεματικά πάρτυ, όταν κάποια quotes δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη και τα στόματα μας, όταν αρχίζουμε να ντυνόμαστε ή να συμπεριφερόμαστε σαν ήρωες της και...όταν παρατηρούνται σκηνοθετικές ή και σεναριακές αναφορές σε σημείο κόπιας κι αυτό (γνωρίζεις) ότι θα συμβαίνεις για δεκαετίες ακόμα.

 

Μια ταινία σταθμός που έχει εμπνεύσει γενιές κινηματογραφιστών, πλοκές, σεκάνς και πάει λέγοντας, είναι η τριλογία του Godfather toy Francis Ford Coppola, με άλογα στο κρεβάτι ως προοίμιο θανάτου, “τώρα κοιμάται με τα ψάρια” ή με δυσοίωνα πορτοκάλια (θα εξηγηθεί παρακάτω), ο Νονός είναι classic δικαιολογημένα.

 

Ocean’s Thirteen

 

gallery-1458817326-gallery-1458751807-movies-al-pacino-the-godfather-oceans-thirteen.jpg

 

 

Όταν ο Danny Ocean (George Clooney) διαπραγματεύεται με τον Willy Bank (Al Pacino), ο Danny λέει: "Αυτό που θέλω ... Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μένα". Αυτή η συγκεκριμένη ατάκα είχε ειπωθεί από τον ίδιο τον Pacino σε μια βασική σκηνή στο Godfather που υποδυόταν τον Michael Corleone.

 

 

Sopranos

 

 

 

 

 

 

Για μια σειρά που οφείλεται τόσα στον Νονό, είναι λογικό να περιέχει πολλά references στην πλοκή της. Όχι μόνο ο Τόνι και η οικογένειά του είχαν μσυζητήσει πολλές φορές για την κλασική ταινία του Κόπολα, η σκηνή που ο Τόνι πυροβολείται πίνοντας χυμό πορτοκαλιού, είναι σίγουρα μια αναφορά στο Νονό, όπου τα πορτοκάλια θεωρούνται πάντα κακός οιωνός.

 

Point Break

 

 

 

 

Στη σκηνή που ο Johnny και ο Angelo παρακολουθούν την τράπεζα, περπατάει ένας άνθρωπος που προσφέρει πορτοκάλια. Λίγο αργότερα, ο Johnny τραυματίζει το γόνατό του και πολλοί άνθρωποι πυροβολούνται. Είναι αυτά τα πορτοκάλια που λέγαμε!

 

Lost

 

 

 

 

 

Υπάρχει μόνος ένας άνδρας τον οποίο μιμείται ο John Locke όταν χώνει ένα πορτοκάλι στο στόμα του στο πρώτο πρώτο επεισόδιο των Lost.

 

Return of The Jedi

 

gallery-1458817591-gallery-1458749564-movies-leia-strangling-jabba-luca-brasi.jpg

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η σκηνή του θανάτου του Jabba σας είναι πολύ οικεία; Σύμφωνα με τον ιστορικό ταινιών, Laurent Bouzereau, ο σεναριογράφος της εν λόγω ταινίας, Lawrence Kasdan, εμπνεύστηκε από τον ογκώδη Luca Brasi του Νονός, ο οποίος στραγγαλίζεται βίαια από έναν δολοφόνο. Ο George Lucas του έδωσε την ιδέα, αφού πρότεινε την ιδέα του στραγγαλισμού του Jabba από την Πριγκίπισσα Λεία που τον εκτελεί με την αλυσίδα της.

 

Family Guy

 

Και για όσους από εσάς δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τα προαναφερθέντα ή απλά δεν τους καίγεται καρφί, αυτό το βίντεο είναι για εσάς: