Τα πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια είναι δείγμα ναρκισσισμού σύμφωνα με έρευνα

Αν τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής μας, αυτό τι σημαίνει για τα φρύδια;

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Of Personality, τα φρύδια θα μπορούσαν πραγματικά να αποκαλύψουν πολλά για την ψυχή ενός ατόμου – μεταξύ άλλων και εάν είναι ναρκισσιστής.

 

Αποδεικνύεται ότι η διατήρηση διακριτικά πυκνών (παχιά) και καλοσχηματισμένων φρυδιών είναι ένα “χαρακτηριστικό συνώνυμο” εκείνων που μπαίνουν υψηλά στην κλίμακα του μεγαλοπρεπούς ναρκισσισμού, μια μορφή ναρκισσισμού που συχνά χαρακτηρίζεται από φανταχτερό, διεκδικητικό και κυριαρχικό στυλ στις διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Η Miranda Giacomin και ο Nicholas Rule του Πανεπιστημίου του Τορόντο διεξήγαγαν τη μελέτη κάνοντας φωτογραφίες του προσώπου από τους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν στη συνέχεια το Narcissistic Personality Inventory, το οποίο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μέτρο υποκλινικού μεγαλοθρεπτικού ναρκισσισμού.

 

 

carol-oliver-569158-unsplash_1024.jpg

 

 

Έπειτα, έκοψαν τις φωτογραφίες έτσι ώστε να φαίνονται μόνο τα φρύδια πριν τα δείξουν σε ανεξάρτητους coders (κωδικοποιητές), οι οποίοι αξιολόγησαν τα φρύδια σε μια σειρά από ποιότητες συμπεριλαμβανομένου του καλλωπισμού (πόσο μαδημένα/τραβηγμένα ήταν τα φρύδια), ο διακριτικός χαρακτήρας (πόσο παχιά και πυκνά ήταν τα φρύδια) και θηλυκότητα.

 

Από εκεί, συσχέτισαν βαθμολογίες των φρυδιών των συμμετεχόντων με τον αυτοαναφερόμενο ναρκισσισμό τους και διαπίστωσαν ότι ο διακριτικός χαρακτήρας των φρυδιών σχετίζεται θετικά με τη μεγαλομανία των συμμετεχόντων.

 

Όσο για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απορρίπτεται από την επιθυμία να είναι αισθητικά μοναδικοί και να ξεχωρίζουν, κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα με ένα σχολαστικό καλλωπισμό φρυδιών.

 

4ef78a21-3748-4bad-ad58-46a9972fa05c.jpg

Τα φρύδια διευκολύνουν την αναγνώριση του προσώπου, "δήλωσε η Giacomin.

 

"Οι ναρκισσιστές μπορεί να διατηρούν ξεχωριστά, μεγάλα και πυκνά φρύδια για να ενισχύσουν την αναγνώριση, την οποία και επιδιώκουν να επιτύχουν", εξήγησε.

 

Αυτό μπορεί επίσης να διευκολύνει την επιθυμία να τους θυμούνται και να είναι αρεστοί στους άλλους, γεγονός που ενισχύει τη θετική άποψη που έχουν από μόνοι τους για τον εαυτό τους.

 

Εκτός από τα “πλούσια” φρύδια, άλλοι επιστημονικά δείκτες ναρκισσισμού περιλαμβάνουν υπερευαισθησία, η διαρκής και έντονη περιαυτολογία και η σοβαρή έλλειψη ενσυναίσθησης.