Η συνταγή για την καλύτερη σανγκρία που έχετε πιει είναι εδώ!

0
740

Πόσες φορές έχετε αναθεματίσει που λεχετε παραγγείλει ή αγοράσει έτοιμη σανγκρία από απλά μαγαζιά και μπαρ που την κατατάσσουν στα φθηνά ποτά εξ’ ου και σας ελκύει αλλά πάντα μα πάντα θα ευχόσασταν να σας κόστιζε 2 ευρώ παραπάνω και να είχε καλύτερη γεύση ή να σε έπειθε πιο έμμεσα ότι δεν είναι αυθεντική; 

Οπότε καιρός να τη φτιάξετε μόνος σας για να μην αναρωτιέστε, μαντεύετε, στοιχηματίζετε τι θα σας σερβίρουν κάθε φορά.

Αφού σας αρέσει και αφού τη φτιάχνετε και στα πάρτυ, μάθετε πώς!

 

Έχουμε και λέμε, την εκτέλεση κατά την οποία βάζεις κομμάτια ροδάκινου, μήλου, πορτοκαλιού, κρασί, λίγη Fanta και ζάχαρη σε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ με μια κουτάλα μέσα ξεχάστε την!

 

Για να φτιάξετε μια sangría δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο. Για να προετοιμάσετε μια πραγματικά καλή όμως, ίσως ναι. Αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο.

 

Ιδού:

 

Συστατικά:

 

Για τη βάση της σανγκρίας χρειαζόμαστε:

 

200 γρ. κατεψυγμένων φραουλών

80 γρ. ζάχαρης

2 κανάλια κανέλας

200 γρ. φέτα πορτοκαλί

100 γρ. φέτες λεμονιού

10 γρ. δενδρολίβανο ή θυμάρι

750 γρ. κόκκινου κόκκινου κρασιού

 

Για τον αφρό κερασιού:

 

500 γρ. του μαύρου κερασιού

 

150 γρ. του σιροπιού κανέλλας

 

2 φύλλα ζελατίνης

 

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τις φράουλες, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το δενδρολίβανο σε ένα μπολ, καλύψτε με κρασί και αφήστε το στο ψυγείο μια μέρα γεμάτη τυλιγμένα με μία μεμβράνη. Μετά από 24 ώρες, το κρασί σας έχει μουλιάσει.

 

Για τον αφρό κερασιού, θερμαίνετε το σιρόπι κανέλας και λιώστε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, περιχύστε το κρασί στις φράουλες, σουρώστε και προσθέστε σόδα.

Σερβίρετε το με πάγο σε ένα ποτήρι, γεμίστε το λίγο παραπάνω από τη μέση, προσθέστε χυμό πορτοκαλιού και, από πάνω αφρό κερασιού. Και τώρα απολαύστε το, σας αξίζει!