Η εμφάνιση της Penelope Cruz δίνει το κάτι παραπάνω στη ταινία Murder On The Orient Express

Η Penelope Cruz πρωταγωνιστεί ως ιεραπόστολος στην καινούργια ταινία Murder On The Orient Express, όπου είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε η Αγκάθα Κρίστι το 1934.

H προσωπική αποκάλυψη της Cate Blanchett

Η υπόθεση της ταινίας ξεδιπλώνεται με την εμφάνιση του παγκοσμίως φημισμένου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος επιβιβάζεται στο γνωστό τρένο Orient Express για να απολαύσει λίγη ξεκούραση μεταξύ των υποθέσεων του.

Ωστόσο, φαίνεται να βρίσκεται αμέσως αντιμέτωπος με έναν απεγνωσμένο μεγιστάνα πετρελαίου, ο οποίος ικετεύει για τη προσωπική του προστασία από τον ντετέκτιβ, καθώς φοβάται για την ζωή του σε αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη και μυστηριώδης διαδρομή.

Ακολουθώντας τα απειλητικά συμβάντα και εγκλωβισμένοι μέσα στο τρένο εξαιτίας της καθυστέρησης που έχει προκληθεί από τα απρόοπτα καιρικά φαινόμενα, ο μεγιστάνας την επόμενη μέρα βρίσκεται νεκρός μετά από μαχαιριές στο σώμα του και ο Πουαρό αισθάνεται πλέον την εσωτερική ανάγκη να εξιχνιάσει ακόμη ένα μυστήριο, παρακολουθώντας όλους τους υπόλοιπους περίεργους αλλά και ιδιαίτερους ταυτόχρονα, ήρωες του τρένου, τον καθένα ξεχωριστά, έτσι ώστε να ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο ανάμεσα τους.

Η Penelope Cruz πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών  που έχουν κατακτήσει το πολυπόθητο Oscar, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη της ταινίας, Branagh, ο οποίος πρωταγωνιστεί ως ο Hercule Poirot (Ηρακλής Πουαρό) του Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Dame Judi Dench, Daisy Ridley, Josh Gad και Michael Pena.

Γιατί η Nicole Kidman αξίζει ένα ιδιαίτερο χειροκρότημα;

 

Η Cruz ήταν η τελευταία ηθοποιός που συμπλήρωσε το καστ της ταινίας, και η εμφάνιση της αυτή αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα επίτευγματα στην υποκριτική της πορεία ύστερα από τις πρόσφατες συμμετοχές της στις γνωστές κινηματογραφικές ταινίες Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Τhe Brothers Grimsby και Zoolander 2.

Αρχικά, η Penelope δεν γνώριζε ποιον ρόλο θα παίξει στη ταινία , αφού υπήρχαν δυο πολύ σημαντικοί χαρακτήρες οι οποίοι δεν είχαν συμπληρωθεί από το υπόλοιπο καστ και είχαν μεγάλες πιθανότητες να αποτελούν και τον ένοχο του μυστηρίου..

Ο πρώτος ήταν της Hildegarde Schmidt, της υπηρέτριας της πριγκίπισσας Dragomiroff. Ο δεύτερος χαρακτήρας ήταν εκείνος της Greta Ohlsson, μια Σουηδέζα ιεραπόστολος. Από τη στιγμή όμως που η διασκευή της ταινίας έχει κάνει ήδη πολλές αλλαγές από την αρχική version, είναι λογικό κάποιους από τους προαναφερθείσας χαρακτήρες να ταιριάζει λίγο περισσότερο στην Penelope με μερικές μικρές προσαρμογές ή ακόμη και να παίξει έναν εντελώς καινούργιο χαρακτήρα, που δεν είχε ξαναεμφανιστεί στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Όπως ο ηθοποιός Michael Pena ο οποίος υποδύεται τον Marquez, έναν χαρακτήρα ο οποίος δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην αρχική ιστορία του μυθιστορήματος.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες, θέλουν την Penelope Cruz να υποδύεται την  Pilar Estravados, μια Ισπανίδα ιερόποστολο και νοσοκόμα (αφού φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στα χρώματα της, σε αντίθεση με τον αρχικό ρόλο που τη θέλει Σουηδέζα).

Η ταινία αποτελεί διασκευή της κλασικής του 1974 και κάνει την εμφάνιση της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου 2017. Είναι η τέταρτη διασκευή του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, μετά από τη πολυφημισμένη ταινία του Sidney Lumet, τη version του CBS το 2001 καθώς και το επεισόδιο του 2010 από τη ITV σειρά της Αγκάθα Κρίστι.

Η ταινία Murder On The Orient Express αποτελεί μια από τις πιο πολυφημισμένες ταινίες μυστηρίου της 20ης δεκαετίας και δεν μένει παρά να εξιχνιάσουμε την υπόθεση απόψε το βράδυ στους κινηματογράφους.