H σειρά του Fox, η Μέδουσα και το εκκεντρικό όραμα της Donatella Versace

Ο ιταλικός οίκος μόδας της ιταλικής οικογένειας Versace βοήθησε στην καθιέρωση ενός τρομερού συνδυασμού μόδας και ποπ και χάρη στη δεύτερη σαιζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace από το FX, δόθηκε μια νέα πονοή και οπτική στο μαξιμιλαστικό design. Το Versace (ως οίκος μόδας και ως όνομα) έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πραγμάτων.

 

 

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι το κεφάλι της Μέδουσας, είναι ένα κοινό μοτίβο και “στοιχείο” γύρω από το Palazzo Versace είναι σαν να λέει ότι η Angelina Jolie πειραματίζεται με την ανατροφή παιδιών. Οι δερμάτινες καρέκλες είναι ανάγλυφες με το μεγάλο Medusas, ενώ τα εσπρέσο είναι ζωγραφισμένα με μίνι Medusas. Οι εργαζόμενοι φορούν τις πόρπες της Medusa. Οι Medusas είναι χαραγμένες στις πόρτες και χαραγμένες στο γυαλί. Η απογραφή του Medusas σε ένα μόνο από τα μπάνια ανέρχεται σε 14: στις εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, σε κάθε έναν από τους πολλαπλούς καθρέφτες, στο συρτάρι, στη βρύση, στο σαπούν, στη βάση του χαρτιού τουαλέτας, και στην ίδια την βούρτσα τουαλέτας, η οποία είναι χρυσός. Δεν είσαι ποτέ μόνος στο Palazzo Versace.

 

 

 

Το παλάτι στην οδό Gesù 12 στο Μιλάνο είναι ένα κτίριο του 18ου αιώνα που στεγάζει το εκθεσιακό κέντρο Versace και ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων που κάποτε ανήκε στον Gianni Versace. Σε μια σουίτα δωματίων πάνω από το διαμέρισμα, η Donatella Versace φωτογραφίζεται για αυτή την ιστορία, παίρνοντας βαθιές, ασθενικές αναπνοές καθώς κάθεται μπροστά από έναν καθρέφτη και εξηγεί στον φωτογράφο ότι η αριστερή πλευρά του προσώπου της είναι καλύτερη από τη δεξιά. Η φωτογράφιση “σημαδεύτηκε” από ένα remix των "White Lines", ενώ παράλληλα η Donatella ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη για 18 χρόνια μέχρι το 2005, όταν ο Elton John την ώθησε να κάνει rehab.

 

 

donatella-versace-04-extra_1.jpg

 

 

Στις αρχές του 2018, το Versace είναι στον αέρα για διάφορους λόγους: Υπάρχει η εμφάνιση του Instagram-2017, που δείχνει την απόδοση των εργαλείων ανακατασκευής στα καταστήματα. η παρουσία ανθρώπων όπως ο Kendrick Lamar και ο Gigi Hadid που φορούν Versace στο διαδίκτυο. και, πάνω απ 'όλα, ο τηλεοπτικός παραγωγός Ryan Murphy, του οποίου η δεύτερη σεζόν αναφέρει την ιστορία και το background της δολοφονίας του Gianni Versace από έναν δολοφόνο που ονομάζεται Andrew Cunanan. Ο Murphy και η Donatella δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι.

 

Περίπου μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της σειράς, η οικογένεια εξέδωσε μια δήλωση που εκφράζει τη λύπη της για την εκπομπή ως "έργο μυθοπλασίας". Η FX απάντησε με μια δήλωση για την υπεράσπιση του show.

 

Η οικογένεια Versace εξέδωσε μια δεύτερη δήλωση επαναλαμβάνοντας την ουσία της πρώτης δήλωσης. Στη συνέχεια, η Penélope Cruz, η οποία υποδύεται την Donatella στη σειρά, δήλωσε ότι έλαβε ανθοδέσμες επί ανθοδέσμεων πριν από λάβει τη Χρυσή Σφαίρα από την ίδια την Donatella.

 

Στην πρεμιέρα της επίδειξης, ο Ryan Murphy χαρακτήρισε την οικογένεια Versace ως "μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και δύσκολη κατάσταση". Η οικογένεια Versace δεν θα συζητήσει περαιτέρω το ζήτημα.

 

Μετά το θάνατο του Gianni τέθηκε θέμα για το ρόλο της Donatella στην επιχείρηση. Ήταν πάντα σύμβουλος και μούσα του αδερφού της, αλλά μέχρι τη δολοφονία του δεν ήταν υπεύθυνη για να γίνει το πρώτο πρόσωπο και να αναλάβει την ευθύνη του οίκου.

 

 

donatella-versace-01.jpg

 

 

Κάποτε είπε σε έναν δημοσιογράφο: «Ο ύπνος είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω».

 

Ένα καλοκαιρινό πρωινό στο Μαϊάμι, ο Gianni πυροβολείται πυροβολήθηκε δύο φορές στα σκαλοπάτια του σπιτιού του και ανακοινώνεται νεκρός 20 λεπτά αργότερα. Ο δολοφόνος, Andrew Cunanan, βρέθηκε νεκρός καθώς αυτοκτόνησε με πυροβολισμό, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία.

 

Έχει όλα τα συστατικά ενός έργου Ryan Murphy: αίγλη, αιματοχυσία, ειρωνεία, την αντιμετώπιση ευρέων κοινωνικών ζητημάτων (συγκεκριμένα της ομοφοβίας στην επιβολή του νόμου).

 

Η δολοφονία του Gianni Versace βασίζεται στο βιβλίο Vulgar Favores, γραμμένο από τον δημοσιογράφο Vanity Fair Maureen Orth. Το βιβλίο είναι ένας απολογισμός της ζωής και των παραβάσεων του Cunanan και είναι ένα έργο αναφοράς το οποίο έχει εξεταστεί διεξοδικά 19 χρόνια τώρα, από τη δημοσίευσή του. Ωστόσο, η οικογένεια Versace απορρίπτει το βιβλίο εντελώς, υποστηρίζοντας ότι είναι "γεμάτο κουτσομπολιά και εικασίες".

 

Εάν γνωρίζετε το μύθο ή είστε σε ένα μουσείο, ξέρετε ότι η Μέδουσα είναι μια μορφή της αρχαίας Ελλάδας, και όχι της Βόρειας Ιταλίας, η οποία προκαλεί το ερώτημα για το πώς αυτή η γυναίκα με τα φιδωτά μαλλιά έγινε το έμβλημα της πιο διάσημης ιταλικής μάρκας στη γη.

 

Η απάντηση έγκειται στη γεωγραφική καινοτομία που είναι η Magna Graecia, μια λωρίδα της Νότιας Ιταλίας που αποικίστηκε από περιπλανώμενους Έλληνες τον 8ο αιώνα π.Χ. Τα αδέρφια Versace μεγάλωσαν στην πόλη Reggio Calabria, ανάμεσα σε αρχαιολογικά ερείπια και ανθρώπους που συνεχίζουν να μιλούν μια διάλεκτο που έχει τα σπέρματα της στην αρχαία ελληνική.

 

Φαίνεται λογικό λοιπόν η Μέδουσα - μια γυναίκα που ήταν κυριολεκτικά ικανή να “πετρώσει” τον οποιοδήποτε κοιτάζοντας τον- να άσκησε τέτοια επιρροή στον Gianni που εξαιτίας της ο ίδιος έφτασε να καθορίσει ολόκληρη την εταιρεία του με βάση τη μορφή της.
 

Αν το καλοσκεφτείτε, ολόκληρο το DNA του Versace “συμπεριλαμβάνεται” στην εικόνα της Μέδουσας: κλασικισμός, σεξ, δύναμη και αντιπαράθεση και, φυσικά, έντονο ook μαλλιών.

 

Αντικαταστήστε τα φίδια με τα “πλατινέ” κυμματιστά μαλλιά και ξαφνικά το Palazzo Versace καλύπτεται από τα μικρές Donatellas.