Skip to main content

Επειδή το λουκάνικο με συνοδεία μουστάρδας είναι ό,τι πιο αγαπημένο, έτσι σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τέλεια, διαφορετική πρόταση για λουκάνικο ψητό σε σάλτσα από μουστάρδα και μέλι που σίγουρα θα σας ξετρελάνει το αποτέλεσμα!

 

Αντρικά πράγματα: Παϊδάκια με θυμάρι, μέλι και μουστάρδα

Υλικά

  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Μείγμα μπαχαρικών για κρέας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το λουκάνικο,ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα.

    Βγάζουμε το λουκάνικο από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

    Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Κόβουμε αε μέτρια κομμάτια.

  2. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή.

    Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά!

    Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει.

  3. Περιχύνουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

    Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C. Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στην μελωμένη σάλτσα τους!

Καλή απόλαυση!

 

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα!