Skip to main content

Η εξαιρετικά πικάντικη σάλτσα είναι μία από αυτές τις πολύ αντρικές συνταγές, κάτι που συνοδεύει καλύτερα μια βραδιά ποδοσφαίρου παρά ένα ρομαντικό δείπνο. Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που τους αρέσουν τα καυτερά αλλά εδώ θα μιλήσουμε για ύπερ-καυτερές προσεγγίσεις στο θέμα μακαρονάδα. Από τα συστατικά και μόνο θα γίνει προφανές ότι αυτή η μακαρονάδα είναι αντρική υπόθεση.

 

Υλικά

 

200 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως

1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες φρέσκου σκόρδου, πιεσμένοι ή αλεσμένοι

500 γρ άπαχο βοδινό κρέας

1 κουταλιά της σούπας κύμινο

1 κουταλιά της σούπας τσίλι chipotle σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας. τσίλι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

2 κουτ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

30 γραμμάρια αποξηραμένες ντομάτε

30 γραμμάρια μπορεί σάλτσα ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ

½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος

Παρμεζάνα

 

Οδηγίες

 

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμοκρασία στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και συνεχίστε να σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά έτσι ώστε να μην καεί το σκόρδο.

Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια λίγο και να να γίνουν ημιδιαφανή. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεσμένο βόειο κρέας.

Μαγειρέψτε το βοδινό κρέας για περίπου 5 λεπτά, διαλύοντάς το καθώς μαγειρεύεται.

Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, τόσο τα αποξηραμένα όσο και τα φρέσκα.

Ανακατέψτε και συνδυάστε.

Προσθέστε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, την πάστα ντομάτας και το ζωμό του βόειου κρέατος και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Προσθέστε το μαγειρεμένο ζυμαρικό και το νερό των ζυμαρικών για να συνδυαστούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα για φέτες.