Καλοκαιρινή συνταγή: Ταμπουλέ με τόνο!

0
1234

Το πλιγούρι ή αλλιώς πουργούρι (από το τουρικό bulgur) είναι ουσιαστικά ένα είδος αλεσμένου σιταριού το οποίο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικές αξίες και συγκριτικά με το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επίσης βοηθάει στην ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων και του εγκεφάλου χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, όπως η θειαμίνη, η νιασίνη και κυρίως η ριβοφλαβίνη.Επιπλέον είναι πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σελήνιο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του δράσεις. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να χορταίνεις γρήγορα δίνοντας σου την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου μέσα στη μέρα σου χωρίς να σε παχαίνει!

Φρόντισε λοιπόν να δεις τη παρακάτω συνταγή για να κάνεις και συ το ταμπουλέ με τόνο στο σπίτι εύκολα και γρήγορα! Ένα πλήρες υγιεινό γεύμα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο δίνοντας σου την απαραίτητη ενέργεια, πλούσια θρεπτικά συστατικά και χωρίς επιπλέον θερμίδες!

Ένα πενιρλί μία Ιστορία

 

Υλικά

  • 2 κούπες του τσαγιού πλιγούρι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αγγούρια
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα φιλέτο τόνο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, για 10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα αγγούρια και τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους και ψιλοκόβουμε όσο μαϊντανό θέλουμε να βάλουμε. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι από όσο νερό έχει μείνει και ρίχνουμε μέσα στο μπολ μας όλα τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει προσθέτοντας τον τόνο, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και μπόλικο ξύδι. Ανακτατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Φυσικά μπορείτε και να καταναλώσετε αμέσως αλλά να ξέρετε ότι όσο περισσότερο μένει το ταμπούλε μας τόσο νοστιμότερο γίνεται!

 

Καλή όρεξη!

 

Μια βόλτα στα καλύτερα μαγαζιά της Καλλιθέας!