Γρήγορο, θρεπτικό και πεντανόστιμο: Ριζότο μανιταριών με τυρί κρέμα!

0
782

Γύρισες σπίτι κουρασμένος μετά από μια πολυάσχολη ημέρα και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο να φας; Δοκίμασε ριζότο μανιταριών με τυρί κρέμα, μια εύκολη, θρεπτική και πεντανόστιμη συνταγή που θα σε χορτάσει με τον πιο υγιεινό τρόπο χωρίς περιττές θερμίδες!

 

Το πράσινο smoothie που θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. ρύζι arborio ή carnaroli (ποικιλίες ρυζιού πλούσιες σε άμυλο ειδικές για ριζότο – αν δε βρείτε στην περιοχή σας χρησιμοποιήστε ρύζι καρολίνα που υπάρχει παντού)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 800 ml ζωμός κότας ή νερό ζεστό
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3 λεπτά).

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).

Καλή όρεξη!

 

Σωστός ψήστης – σωστός άντρας: Ο απόλυτος οδηγός ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου