Skip to main content

Συνόδευσε το φαγητό σου με το πιο νόστιμο ορεκτικό: φέτα ψητή!

Υλικά:

1 κομμάτι φέτα σκληρή με πάχος 1 δάχτυλο

1 ντομάτα κομμένη ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη λεπτές ροδέλες

Λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά

Λίγη ρίγανη

Λίγο λάδι

Φτιάξε παγωτό με 2 υλικά σε 5 μόνο λεπτά!

Εκτέλεση:

– Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το απλώνουμε με τη γυαλιστερή μεριά από πάνω.

– Βάζουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο μερικές ροδέλες ντομάτα, αρκετές για να μπορούμε να ακουμπήσουμε πάνω τη φέτα.

– Πάνω στη ντομάτα βάζουμε τη φέτα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα μαζί με το ζουμί της και τις ροδέλες της πιπεριάς.

– Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και αν το θέλουμε καυτερό ρίχνουμε και μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά.

– Τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι. Χρειάζεται ελάχιστο – μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή.

– Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε καλά.

– Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 1.5 και το βάζουμε πάνω να ψηθεί για 20 λεπτά.

Tips:

Η φέτα πρέπει να είναι σκληρή. Ακόμα καλύτερα γίνεται με κατσικίσιο τυρί που είναι πιο σκληρό από τη φέτα.

Ένα προβλημματάκι είναι ότι πολύ συχνά καθώς ψήνεται βγάζει υγρά που πασαλείβουν το μάτι της κουζίνας και τη γύρω περιοχή. Ένας απλός τρόπος να απαλλαγείς από αυτά είναι να τρυπήσεις ελάχιστα το αλουμινόχαρτο από πάνω. Αν όμως είχες ήδη αναμμένο φούρνο βάλτο στο φούρνο και σβήστον και άστο μέχρι και να σερβίρεις.

Ο απόλυτος οδηγός ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου