Αυστραλοί έφτιαξαν μπύρα που μπορείς να την πιεις στο διάστημα!

0
579

Τον Ιούλιο του 1969 ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ ταξίδεψε στο φεγγάρι με ένα Buzz. Και πολύ σύντομα, κι εσείς θα μπορείτε.

 

Η Vostok είναι μια αυστραλιανή start up αφιερωμένη στη “μπύρα διαστήματος”-space beer. Έχει περάσει την τελευταία δεκαετία αναπτύσσοντας μία κρύα μπύρα που μπορεί να κρακαριστεί και να την απολαύσετε με μηδενική βαρύτητα. Σε αυτό το σημείο δίνουμε credits στην επιστήμη και τους Αυστραλούς επίσης!

 

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η start up, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των 4 Pines Beer και της Saber Astronautics, ήταν διττή: η ανθρώπινη φυσιολογία και η βαρύτητα ή η έλλειψή όλων αυτών (χωρίς βαρύτητα, χωρίς ροή).

 

Η ελεγχόμενη λήψη των αποτελεσμάτων στο σώμα μας ήταν απλώς θέμα δοκιμών στη μονάδα ZERO-G της Zero Gravity Corporation στη Βιρτζίνια. Όπως αποδεικνύεται, η καλύτερη μπύρα για τη δουλειά είναι το Stout της Ιρλανδίας, με αρωματικές νότες “καφέ, σοκολάτα και βύνη καραμέλας”. Σίγουρα, καλά νέα για τους λάτρεις της Guinness.

 

Όσον αφορά τη φιάλη, τροποποίησαν την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις δεξαμενές καυσίμων σε μια μικρογραφική έκδοση για τη μπύρα.

 

Αλλά πριν αρχίσετε να ψάχνετε και να δοκιμάζετε διαστημικές στολές, συνειδητοποιείτε φυσικά ότι η παραγωγή μπίρας astro δεν είναι φθηνή. Πριν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το διάστημα, η Vostok ελπίζει να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια μέσω του Indiegogo για να φέρει σε πέρας το έργο.

 

Για όσους πληρώνουν ήδη το εισιτήριο των 250.000 δολαρίων της Virgin Galactic για μια βόλτα στο σύμπαν, μια μικρή επένδυση στη Vostok είναι ένα μικρό extra (βέβαια-κυρίως στην Ελλάδα- δε νομίζω να βρείτε πολλούς τέτοιους επιβάτες που έχουν διαθέσει ή είναι πρόθυμοι να διαθέσουν αυτό το ποσό.

Μέχρι να έρθει η μέρα που όλο αυτό θα γίνει κάπως προσιτό και για μας τους υπόλοιπους, θα αρκεστούμε στο να βλέπουμε τα αστέρια με τον κλασικό, πατροπαράδοτο τρόπο. Πατώντας γερά στη γη! Άσπρο πάτο!

 

 

 

Καθώς οι Αμερικανοί βάζουν στην άκρη τις προκαταλήψεις τους περί κάνναβης, οι γνώστες του “αντικειμένου”, γνωρίζουν πολύ καλά τις ευεργετικές ιδιότητες του χασισέλαιου CBD (κανναβιδιόλη), οργανική ένωση και μία από τουλάχιστον 85 κανναβινοειδή που υπάρχουν στην κάνναβη. Συγκεκριμένα, είναι το μέρος της κάνναβης με αντιφλεγμονώδεις, αντιαναγχυτικές και αντι-ναυτιλιακές ιδιότητες που δε μαστουρώνει το χρήστη της.

 

Και φυσικά ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν ξεκινήσουμε να το αναμιγνύουμε με το ποτό μας.

 

Το Gracias Madre, μεξικάνικο εστιατόριο κοντά στην ακτή του Cali (όπου η “ψυχαγωγική”- recreational μαριχουάνα είναι νόμιμη), σερβίρει κοκτέιλ CBD εδώ και κάποια χρόνια. Η γοητεία αυτού του πράγματος είναι τόσο φαρμακευτική όσο και χαλαρωτική, γι’αυτό και είναι τόσο ενδιαφέρουσα.

 

Κάποιοι πελάτες το επισκέπτονται σκεφτόμενοι ότι τα ποτά εκεί θα προσθέσουν άλλο ένα “εύσημο” στη δράση τους ως αμετανόητοι stoner (χασικλήδες), ενώ κάποιοι άλλοι κινητοποιούνται για την επίλυση ασθενειών όπως η αρθρίτιδα

 

Το προφίλ γεύσης των κοκτέιλ CBD αλλάζει εντελώς αναλόγωςτο λάδι – υπάρχει μια τεράστια γκάμα που διατίθεται στους καταναλωτές και είναι νόμιμη – αλλά ο Max Reis, διευθυντής αναψυκτικών στο Gracias Madre, δεν χρησιμοποιεί λάδια που καλύπτουν τη γεύση της μαριχουάνας.

 

Έτσι επιλέξτε ένα βάμμα που διατηρεί αυτή τη φυσική χαλαρωτική δράση που εμπεριέχουν και ρίξτε μερικές σταγόνες. Όσο για το βασικό πνεύμα, «Απλά πρέπει να σκεφτείτε φυτικά και φυτικά», λέει ο Reis. Και μια τελική συμβουλή: χρησιμοποιήστε 15mg CBD ανά κοκτέιλ. Είναι η δοκιμασμένη και πραγματική δόση στο Gracias Madre. Εδώ είναι η συνταγή κοκτέιλ φρούτων Stoned Fruit με mezcal, για εσάς!

 

Συστατικά:

2 oz. mezcal

3/4 oz. Aperol

1 ουγκιά. χυμό yuzu

1/2 oz. Giffard Apricot

1/4 oz. απλό σιρόπι

1/2 δαμάσκηνο, νεκταρίνι ή βερίκοκο 15 mg CBD βάμμα

 

Οδηγίες:

Συνδυάστε το yuzu και το μισό δαμάσκηνο, νεκταρίνι ή βερίκοκο (οποιοδήποτε εποχιακό φρούτο είναι κατάλληλο) σε ένα σφηνάκι ανακατέψτε και προσθέστε παγάκια. Βάλ’τε και τα άλλα συστατικά, ανακινήστε με πάγο και στη συνέχεια γαρνίρετε με εποχιακά φρούτα. Είστε έτοιμοι να το “ανάψετε”!