Λάδια αυτοκινήτου: Μάθε να τα αλλάζεις μόνος σου και εξοικονόμησε χρήμα!

Αν αλλάζεις τα λάδια του αυτοκινήτου σου εσύ και όχι το συνεργείο, μπορείς να εξοικονομήσεις εως και 50€. Δεν είναι κακό το ποσό έτσι; Το θέμα είναι να το κάνεις σωστά για να μην προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα που θα σου κοστίσει τελικά περισσότερο!

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι πάντα πρέπει να αγοράζεται τα ίδια λάδια που βάζετε πάντα ή έστω των ίδιων προδιαγραφών όπως αυτές αναγράφονται στο βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου. Επιπλέον θα χρειαστείτε και ένα φίλτρο λαδιού.

Men's world: Tα 10 πιο στυλάτα αμάξια όλων των εποχών

Αναλυτικά, τα βήματα για τη διαδικασία αλλαγής λαδιών είναι: 

1. Στο χώρο του κινητήρα, εντοπίστε το καπάκι των λαδιών αλλά και τον δείκτη (κυρίως, με κίτρινο χρώμα). Αφαιρέστε το δείκτη και αφήστε τον στην άκρη. 

2.Τοποθετείστε ένα δοχείο απόρριψης των λιπαντικών κάτω από την ειδική βίδα που πρέπει να ανοίξετε για φύγουν τα παλιά λάδια (είναι κάτω από τον κινητήρα, στο λεγόμενο κάρτερ). 

3.Αφού αδειάσετε τα λάδια, αντικαταστήστε το φίλτρο με ένα καινούριο και βιδώστε ξανά τη μεταλλική τάπα απορροής. Στη συνέχεια, βάλτε τα καινούρια λάδια από την υποδοχή στο πάνω μέρος του κινητήρα (εικόνα). Για την κατάλληλη ποσότητα, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου. 

4.Βάλτε τον καθαρισμένο δείκτη με την κίτρινη λαβή στη θέση του. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξανατραβήξτε τον έξω για να δείτε αν η ποσότητα του λαδιού είναι κοντά στο ανώτερο προβλεπόμενο όριο, με βάση τα διακριτικά σημάδια που έχει ο δείκτης.

Auto αφιέρωμα: Tα 10 πιο γελοία special edition αμάξια

Πηγή autotriti.gr