12 πράγματα που θα λατρέψεις στο νέο Volvo XC60

Κάθε παρουσίαση Volvo είναι ένα γεγονός για την αυτοκίνηση. Το νέο XC60, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, δικαίωσε όσους περίμεναν να το δουν από κοντά, δικαίωσε και όλους τους φαν της Σουηδικής αυτοκίνησης. Αυτά που σημειώσαμε παρακάτω είναι για να δεις κι εσύ γιατί τόσος ενθουσιασμός.

 

Toyota Mirai: Έρχεται από το μέλλον για να εντυπωσιάσει!

1.       Το νέο Volvo είναι η επιτομή του design και της σύγχρονης αισθητικής. Αν η εξωτερική όψη δεν αρκεί, ρίξε μια ματιά στην κεντρική κονσόλα. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης με ρευστές καμπύλες επιφάνειες και συνδυασμούς μετάλλου, ξύλου και πλαστικού.

2.       Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί από τον Robin Page, που προέρχεται από τη Bentley. Δεν μπορεί να μην παρατήρησες τις ομοιότητες στη φιλοσοφία σχεδίασης και την πολυτέλεια.

3.       Ο κλιματισμός είναι τετραζωνικός.

4.       Είναι ιδανικό για οικογένεια. Ο χώρος των αποσκευών φτάνει τα 1,908 κυβικά μέτρα.

5.       Είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις. Το σύστημα Oncoming Lane Mitigation βοηθάει στη αποφυγή μετωπικών συγκρούσεων επαναφέροντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας, σε περίπτωση που έχει περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

6.       Το σύστημα City Safety λειτουργεί εντός πόλης και αποτρέπει τα ατυχήματα με πεζούς και ποδηλάτες. Ουσιαστικά, είναι ένα σύστημα ανίχνευσης  που ενημερώνει τον οδηγό ηχητικά και, εν ανάγκη, ενεργοποιεί το αυτόματο φρενάρισμα.

7.       Το BLIS (Blind Spot Information System), γνωστό από τα προηγούμενα μοντέλα της Volvo, ελέγχει τα τυφλά σημεία και ειδοποιεί τον οδηγό όταν γίνεται προσπέραση από άλλο όχημα  ή κάποιο όχημα πλησιάζει πολύ γρήγορα.

8.       Τα συστήματα multimedia είναι τα κορυφαία στην κατηγορία. Το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου είναι Bower & Wilkins ενώ το Wi-Fi hotspot διαθέτει δικά του apps.

9.       Η διασύνδεση του οδηγού με το όχημα γίνεται μέσω του συστήματος Sensus και τελευταίας γενιάς λογισμικό.

10.   Το σύστημα Pilot Assist σε ξεκουράζει. Ενεργοποιείται σε δρόμους με καλή σήμανση και ταχύτητες κάτω από τα 130χ.α.ω.

11.   Διαθέτει αναρίθμητα ηλεκτρονικά συστήματα που διευκολύνουν τον οδηγό: Εφεδρική κάμερα, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα εκκίνησης από απόσταση Engine Remote Start, σύστημα πλοήγησης με δεδομένα κίνησης, καθίσματα με μνήμη.

12.   Γιατί όπως είπε και ο Thomas Ingenlath, ο αρχισχεδιαστής του XC60, “το καλό Σκανδιναβικό design είναι μια ομορφιά που χρήζει ανακάλυψης.”

 

Ηρθε το μέλλον της BMW! Ρίξε μια ματιά στο νέο μοντέλο!