Ήρθε η στιγμή να απολαμβάνεις τη σοκολάτα χωρίς ενοχές! Δες τη συνταγή παρακάτω και δοκίμασε να φτιάξεις τα πιο υγιεινά και λαχταριστά σοκολατάκια που έχεις φάει ποτέ σου!
Μεθυσμένη απόλαυση! Φτιάξε λαχταριστά σοκολατάκια με αλκοόλ!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη γέμιση
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- ξύσμα από 1 λάιμ
Για τους χουρμάδες
- 250 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
- 1 κ.γ. άνθος αλατιού
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε σε μπολάκι.
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ξύσμα από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
Για τους χουρμάδες
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τους χουρμάδες, γεμίζουμε με λίγη από την γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά τους χουρμάδες με το χέρι μας για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να ομοιογενοποιηθούν.
- Βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες στην σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μην μας ανοίξουν.
- Στραγγίζουμε καλά από την περιττή σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.