Η κολοκύθα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φθινοπωρινά δώρα της φύσης, πλούσια σε καροτενοειδή όπου οφείλει το έντονο πορτοκαλί της χρώμα, βιταμίνη A και Β, πρωτεΐνη και λιπαρά οξέα. Επίσης οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν σημαντικά στην καλή λειτουργία του εντέρου και είναι ιδιαίτερη γευστική αφού μπορείς εύκολα να την χρησιμοποιήσεις σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές! Από το Αμερικάνικο Halloween που τις χρησιμοποιούν σαν φαναράκια για τη διακόσμηση των σπιτιών τους, έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!
Η… αντρική σοκολατόπιτα μόνο με 4 υλικά!
Τώρα που είναι η εποχή τους μπορείς εύκολα να φτιάξεις μια κολοκυθόσουπα μόνος σου στο σπίτι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σου! Δες τα υλικά που θα χρειαστείς!
Υλικά
- 1 μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα
- 4-5 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 0,5 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2-3 εκατοστά φρέσκο Ginger
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 200 γρ. κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
1) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ginger τριμμένο και την πάπρικα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
2) Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και κατεβάζουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.
3) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
4) Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι στο κέντρο και κολοκυθόσπορο!
Καλή επιτυχία!
Το πιο εύκολο σουφλέ ζυμαρικών για να της κάνεις το τραπέζι!