Home Fun World UFO Day 2018: Πόσο κοντά είμαστε στο να βρούμε εξωγήινη ζωή...

World UFO Day 2018: Πόσο κοντά είμαστε στο να βρούμε εξωγήινη ζωή και πώς θα έμοιαζαν τα aliens;

Συναρπαστικά δεδομένα προέκυψαν από τον Άρη και τον Εγκέλαδο, αλλά οι εξωγήινοι μάλλον είναι μικροσκοπικά βακτηρίδια και όχι διαγαλαξιακοί ταξιδιώτες!

 

Λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας UFO, πολλοί θα είναι αυτί που θα χαιρετίσουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις εξελιγμένες μορφές εξωγήινης ζωής που εκτοξεύουν το σύμπαν σε περίεργα διαστημικά σκάφη.

 

Ενώ η ύπαρξη των UFOs δεν είναι ένα συμβατικό θέμα επιστημονικής έρευνας, δεν υπάρχει έλλειψη επιστημόνων που να αναζητούν εξωγήινη ζωή.

 

Τους τελευταίους μήνες, έχουν αναδυθεί συναρπαστικές ανακοινώσεις από τους μεγαλύτερους διαστημικούς οργανισμούς στον κόσμο, οι οποίοι έχουν παράσχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές υποδείξεις ότι η εξωγήινη ζωή μπορεί να κρύβεται στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

 

 

issgulfmexico.jpg

 

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε το ρομποτικό όχημα εξερεύνησης της NASA επέτρεψαν στους επιστήμονες να αναγνωρίσουν στοιχεία αρχαίας οργανικής ύλης στην επιφάνεια του Άρη. Αυτά τα “συστατικά ζωής” υποδηλώνουν ότι ο κόκκινος πλανήτης μπορεί να μην ήταν πάντα τόσο άψυχος όσο είναι σήμερα. Εν τω μεταξύ, τα φεγγάρια Εγκέλαδος και Europa έχουν επισημανθεί ως πιθανοί στόχοι στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής λόγω των βαθιών ωκεανών που καλύπτουν την επιφάνεια τους.

 

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι “εξαφανίστηκαν” από την ανακάλυψη μεγάλων οργανικών μορίων στον Εγκέλαδο, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον γίγαντα του φυσικού αερίου Κρόνος.

 

Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι, εξ όσων γνωρίζουμε, αυτό το μακρινό φεγγάρι είναι το μόνο σώμα εκτός από τη Γη που “ικανοποιεί ταυτόχρονα όλες τις βασικές απαιτήσεις για τη ζωή όπως την ξέρουμε”.

 

Ωστόσο, η εν λόγω είναι πολύ μακριά από την κατασκευή και τη λειτουργία του δικού του διαστημικού σκάφους. Τα aliens στις ταινίες και στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζονται συχνά ως μεγάλες, κακόβουλες υπάρξεις, πολύ πιο τεχνολογικά προηγμένες από την ανθρωπότητα.

 

Ο σπουδαίος Stephen Hawking ήταν γνωστός για τις δηλώσεις του σχετικά με αυτά τα είδη εξωγήινων, προειδοποιώντας επανειλημμένα για τους κινδύνους συναντήσεως τέτοιων κοσμικών ταξιδιωτών.

 

 

yellowstone.jpg

 

 

Αντιπαρέβαλε ακόμη και τη συνάντηση μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων με τη συνάντηση των Αμερικανών και του Χριστόφορου Κολόμβου, η οποία δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εφάρμοσε την εξελικτική θεωρία για να κάνει προβλέψεις ανεξάρτητες από τις λεπτομέρειες της Γης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα, οι αλλοδαποί είναι πιθανό να μοιάζουν κάπως μ’ εμάς.

 

Στην πράξη, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πιο πιθανές ξένες μορφές ζωής που θα συναντήσουμε θα είναι κάποιο είδος εξωγήινων μικροβίων.

 

Για τα πρώτα 2,9 δισεκατομμύρια στα 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια υπάρχουσας ζωής στη Γη, έχουν εντοπιστεί μόνο μικροσκοπικά μονοκύτταρα πλάσματα. Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν υπάρξει μόνο για περίπου 300.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα να βρεθεί ένας πλανήτης που δεν υποστηρίζει μόνο τη ζωή αλλά είναι το σπίτι σε περίπλοκη ζωή όπως εμείς είναι απίστευτα λεπτή.

 

 

 

cassiopeia.jpg

 

 

Η αστροβιολογία είναι το όνομα που δίνεται στον κλάδο της επιστήμης που ασχολείται με την υποθετική προέλευση και την εξέλιξη της ζωής πέρα ​​από τον πλανήτη Γη. Πολλοί από τους υποστηρικτές της τείνουν να επικεντρώνονται στα βακτήρια που ζουν στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη – θεωρώντας ότι οι πιο ψυχρές, θερμές ή πιο όξινες περιοχές της Γης είναι εύλογες εξάρσεις για τις συνθήκες που επικρατούν σε απομακρυσμένους πλανήτες και σε φεγγάρια.

 

Τώρα που τα πολλά υποσχόμενα στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για τη ζωή στη Γη για να καθοδηγήσουν την αναζήτηση εξωγήινων. Αποστολές όπως η επερχόμενη εκτόξευση του ExoMars και πιθανή μελλοντική εξερεύνηση του Εγκέλαδου (Enceladus), θα μπορούσαν να βασιστούν στα ευρήματα των τελευταίων μηνών και ίσως ακόμη και στην πρώτη συγκεκριμένη απόδειξη εξωγήινης ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ