Είναι κάτι … λίστες που δεν μπαίνεις επειδή είσαι πλούσιος ή όμορφος. Όπως το Young Global Leaders, μία ομάδα με τα 121 καλύτερα στελέχη επιχειρήσεων και επιστήμης ανά τον κόσμο. Δύο Έλληνες νεαρής ηλικίας μπήκαν με το … σπαθί τους στη λίστα των καλύτερων ηγετικών στελεχών του πλανήτη, για το όραμά τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για τον Βύρωνα Βασιλειάδη και την Ελένη Αντωνιάδου, που επιλέχθηκαν στους 121 Young Global Leaders για το 2016 από το World Economic Forum.
Ο πιτσιρικάς που αποθεώνεται και βαδίζει στα χνάρια του Μέσι (βίντεο)
Ο πρώτος, πρόεδρος των εταιρειών Antipollution A.N.E. & GREEN A.E. Βύρων Βασιλειάδης, επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum για το όραμά του στη σύγχρονη τεχνολογία απορρύπανσης του πλανήτη και για τις τεχνικές που εφαρμόζει στις εταιρίες του.
Το φόρουμ των Young Global Leaders είναι ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα, διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα. Η επιλογή των μελών πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας τους πιο καινοτόμους επιχειρηματικά και κοινωνικά σκεπτόμενους νέους άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο.
To internet “ψηφίζει” τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου – Δείτε την ηθοποιό- πρότυπο για την Ελλάδα
Το δεύτερο μέλος της ομάδας που έχει ελληνική καταγωγή είναι η βιολόγος της NASA Ελένη Αντωνιάδου, που διέπρεψε για πρώτη φορά το 2011 με την επιτυχή πρώτη μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για μια 36χρονη καρκινοπαθή στο τελικό στάδιο. Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy, ενώ το 2013 ανακηρύχτηκε “γυναίκα της χρονιάς” στο Λονδίνο.
Γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας, είναι εκ των ιδρυτών της start up εταιρείας “Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές” (Transplants Without Donors), που αντικείμενο έχει τη μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα. Σπούδασε πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα “Βιομηχανική”, “Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική” και στη “Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες” στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Άντρας Παλαιάς Κοπής: Είδος προς εξαφάνιση ή κατάλοιπο άλλης εποχής;