Ξέρουμε ότι η μπριζόλα είναι από τα αγαπημένα φαγητά και δεν θα θέλατε να κάνετε λάθη στην επιλογή και το μαγείρεμά της.
Δείτε τι να προσέχετε την επόμενη φορά που ετοιμάζεστε να τη βάλετε στο τραπέζι σας.
1. Ψωνίζετε από το σούπερ μάρκετ
Η μπριζόλα χρειάζεται και γνώσεις γι’ αυτό προτιμήστε τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας, ο οποίος θα σας διαφωτίσει σχετικά με το ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια και πώς να τα μαγειρέψετε.
2. Τη βάζετε κατευθείαν από το ψυγείο στο τηγάνι
Όταν πρόκειται να μαγειρέψετε μπριζόλες, έχετε υπόψη ότι τα λεπτότερα κομμάτια χρειάζονται μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν μαγειρευτούν, ενώ τα πιο χοντρά θέλουν περίπου 1 ώρα.
3. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι
Όσον αφορά το αλάτισμα και το πασπάλισμα της μπριζόλας με μπαχαρικά, πρέπει να μην είστε φειδωλοί γιατί βοηθούν στο σχηματισμό γευστικής κρούστας, είναι απαραίτητα στη διαμόρφωση της γεύσης κι αφού το εσωτερικό της δεν γίνεται να το πειράξετε,προσέξτε το εξωτερικό της.
4. Μαγειρεύετε δια της αφής
Μερικοί σεφ καταλαβαίνουν πότε έχει «γίνει» μια μπριζόλα, απλώς αγγίζοντάς την, κάτι το οποίο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Κινηθείτε βάσει της θερμοκρασίας της κι αν έχει κάνει υπέροχη κρούστα, αλλά δεν έχει πιάσει ακόμη θερμοκρασία, βγάλτε τη από το τηγάνι και βάλτε τη στο φούρνο στους 200 βαθμούς, ώστε να τελειώσει το ψήσιμό της σωστά.
5. Την κόβετε κατευθείαν
Ποτέ είναι ότι δεν πρέπει να κόβουμε τη μπριζόλα μας κατευθείαν μόλις τη βάλουμε στο πιάτο μας. Χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι χυμοί της και να «ξεκουραστεί». Μια λεπτή μπριζόλα χρειάζεται 5-10 λεπτά και μια πιο παχιά 10-15 λεπτά. Και μη φοβάστε. Δεν θα σας κρυώσει.
6. Την κόβετε λάθος
Φτάσατε ως εδώ, έχετε ψήσει την τέλεια μπριζόλα και την κόβετε άτσαλα. Η μπριζόλα χρειάζεται να κοπεί κάθετα στο φυσικό της σχήμα, έτσι ώστε να κοπεί ευκολότερα, να έχει καλύτερη όψη και τελικά καλύτερη υφή.