Μάθε να ερμηνεύεις τη γλώσσα του σώματος…

0
1104

Υπάρχουν πολλές κινήσεις που κάνουμε καθημερινά όπως όταν βάζουμε τα χέρια μας στην μέση ή όταν σταυρώνουμε τα πόδια και δεν παρατηρούμε πως όλες κρύβουν από πίσω κάποια πολύ συγκεκριμένα μηνύματα που υποσυνείδητα εκπέμπουμε.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιες τέτοιες κινήσεις και τι λένε για το σώμα μας:

–        Οπτική επαφή: Όταν θες να επισημάνεις κάτι κοιτάς στα μάτια τον συνομιλητή σου, αλλά όχι πολύ για να μη παρερμηνευτεί σαν απειλή ή σαν μια εισχώρηση στην ιδιωτικότητά του. Αν δεν κοιτάς τόσο πολύ όσο συνήθως κάποιον θα σκεφτεί ότι λες ψέματα. Προσοχή λοιπόν στους φίλους αλλά και τους συνεργάτες για να μην στέλνεις λάθος μηνύματα επιλέγοντας την λάθος οπτική επαφή.

Γίνε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! 7 τρόποι για να κερδίσεις οποιαδήποτε διαφωνία

–        Σταυρωμένα χέρια: Συνήθως η εικόνα αυτή δείχνει άγχος, απομάκρυνση, ανασφάλεια ακόμα και άμυνα απέναντι στον συνομιλητή σου. Υπάρχουν όμως και θετικά στα σταυρωμένα χέρια όπως επιμονή στην λύση προβλημάτων. Αν δεις κάποιον όταν ζητήσεις μια συμβουλή να σταυρώνει τα χέρια του μάλλον σκέφτεται πως θα σε βοηθήσει.

–        Πόδια σταυρωμένα ή ανοιχτά: Με τα πόδια ανοιχτά, μια αγαπημένη συνήθεια των αντρών, επειδή καταλαμβάνεις περισσότερο χώρο επιβάλεις ασυνείδητα την κυριαρχία σου. Τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Στην 1η αν ο αστράγαλος του ενός ποδιού είναι πάνω στο γόνατο του άλλου, δείχνει πολύ αυτοπεποίθηση.  Η 2η όταν σταυρώνεις τα πόδια στους αστραγάλους δείχνει εγκράτεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και πολλές φορές φόβο. Και η 3η είναι όταν σταυρώνεις τα γόνατα. Κάνει καλό στα πόδια λένε οι γιατροί, αν και σαν εικόνα είναι προτιμότερο να το βλέπουμε στις γυναίκες.

–        Με τα χέρια στην μέση: Θεωρητικά δείχνει αυτοπεποίθηση, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να δείχνει επιθετικότητα. Δεν αφήνεις εύκολα να σε πλησιάσει κάποιος άλλος. 

Χρήσιμες τεχνικές για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!