Καλοκαιρινή συνταγή ζυμαρικών
Υλικά (για 2 άτομα)
300 γρ. ζυμαρικά
1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
400 γρ ντομάτα στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
400 γρ. τόνο σε λάδι
2 κ.σ. κάππαρη από άλμη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Manslife συνταγή: χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα ζέστανε άφθονο νερό με αλάτι για τα ζυμαρικά. Βράσε χωρίς να τα παραβράσεις και στράγγιξέ τα. Ενώ βράζουν, ζέστανε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και πρόσθεσε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεψέ τα για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού, τον τόνο, την κάππαρη και το μισό μαϊντανό. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Πρόσθεσε αλάτι με μέτρο και πιπέρι. Στη σάλτσα πρόσθεσε τα έτοιμα και σουρωμένα ζυμαρικά, ανακάτεψε στη φωτιά 2′, μοίρασε πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.